Skip to main content
  • 23.07.2024.

Mate Ceko o Sonusu: “Definitivno bi izdvojio doživljaj 4 kluba u jednom festivalu”

Mate Ceko je za pultom već desetljeće, a svoju strast prema klupskoj glazbi kanalizira kao rezident u projektima Sindikat, KBS, Miniwal.

Piše: 

Osvrnuo se na predstojeće izdanje Sonus festivala koji se od 18. do 22. kolovoza održava na plaži Zrće, te je ujedno i jedan od brojnih hrvatskih i regionalnih DJ-a koji su dio ovogodišnjeg line upa. Festival je upravo objavio satnicu, a dnevne, vikend i festivalske ulaznice za regionalne posjetitelje mogu se kupiti na web stranici organizatora.

Što za tebe iz perspektive artista znači nastup na Sonusu?

Sonus je najveći festival domaćeg promotora i svakako mi znači biti jedan od predstavnika naše elektroničke scene pred tolikim auditorijem uz bok najvećim svjetskim DJ-ima. Motivira me da detaljnije prođem kroz selekciju i malo hrabrije prezentiram svoj glazbeni sukus upošto je publika došla baš po to.

Koju bi poruku poslao publici, zašto je važno da dođu osjetiti to iskustvo plesa na Sonusu?

Definitivno bi izdvojio doživljaj 4 kluba u jednom festivalu. Naime, rijetko gdje na svijetu vi na jednom elektroničkom festivalu možete zaplesati u četiri velika, konkretna, dovršena kluba sa kompletnom infrastrukturom, soundsystemom i već uhodanim sistemima rada.

Druga stavka koju bi izdvojio je taj zadnji dan i već tradicionalan after koji može potrajati do poslijepodnevnih sati… oni koji su bili znaju u čemu pričam, a oni koji nisu imaju prilike ove godine provjeriti! Ove godine Sonus kreće i sa scenografskom pričom pa se i mogu očekivati i neke vizualne senzacije…

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.