Skip to main content
  • 15.10.2024.

Matroda, San Pacho i Space Motion među 101 najboljih svjetskih producenata prema 1001Tracklistsu

Ususret Amsterdam Dance Eventu 1001tracklists je otkrio svoju listu najboljih svjetskih producenata.

Piše: 

Najposjećenija web-stranica za set liste već godinama kreira listu najboljih svjetskih producenata, koja nastaje analizom podataka, a ne glasanjem za razliku od nekih drugih top ljestvica.

Top 101 Producers” ljestvica prikazuje umjetnike čije su produkcije najviše podržavali DJ-evi širom svijeta. Rang lista je temeljena u potpunosti na analiziranim podacima čineći je jedinstvenom u glazbenoj industriji. Laički rečeno, za svaku pjesmu koja bude zasvirana u nečijem setu, a taj set bude zabilježen na 1001tracklists.com – producent trake dobiva jedan poen prilikom izračuna i kreiranja ljestvice, koja u obzir uzima period između 1. listopada 2023. i 30. rujna 2024.

Ovogodišnji broj jedan producent prema 1001Tracklistsu je John Summit. Drugo mjesto je pripalo prošlogodišnjem broju jedan Davidu Guetti, dok je treće mjesto zauzeo Dimitri Vegas. Među deset najboljih producenata 2024. su se još redom našli Tiesto, Hugel, Mau P, Steve Angello, Oliver Heldens, Like Mike i Odd Mob.

Među svjetskom producentskom elitom već se nekoliko godina nalazi i ambasador Hrvatske u svijetu – Matroda, koji je ove godine zauzeo 53. mjesto na ljestvici. Trake zagrebačkog DJ-a i producenta koje su se najčešće našle u setovima njegovih kolega su “Let’s Go Dancing” (Matroda Remix), “No Sleep (6AM)” i suradnja s Martinom Ikinom4U“.

Drugu godinu za redom na “Top 101 Producers” ljestvici se nalazi i San Pacho. Samoborski DJ i producent je ove godine zauzeo 55. mjesto, a trake koje su mu pomogle ostvariti taj uspjeh su “No Guest List“, “Afloja” i “Horny“.

Nakon 2022. srpski DJ i producent Space Motion se vratio među 101 najboljih svjetskih producenata, a ovu godinu je završio na 96. mjestu zahvaljujući trakama “Delete Time“, “Baiana” i “Hera“.

Svakako vrijedi spomenuti da 2024. godina donosi 15 umjetnika koji su se prvi put pojavili među 101 najboljih producenata, kao i 13 umjetnika koji su se ponovno vratili na rang listu nakon što su je propustili prošle godine, ali su ranije bili među svjetskom producentskom elitom. U ovogodišnjem rangiranju zastupljene su 22 zemlje, a predvodi Ujedinjeno Kraljevstvo s 26 umjetnika te Nizozemska i Sjedinjene Američke Države s po 15 umjetnika.

Osim “Top 101 Producers” ljestvice, 1001Tracklists je također objavio i listu “The Future Of Dance“. Riječ je o ručno odabranom popisu od 101 umjetnika koji su ostvarili značajan utjecaj na određene elektroničke pravce i oblikovali njihov značaj za budućnost. Na ovoj listi su se našli Anfisa Letyago, Major League DJz, Marlon Hoffstadt, Mathame, Pawsa, Sara Landry i drugi. Kompletnu listu “The Future Of Dance” možete provjeriti ovdje.

kruder web
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.