Skip to main content
  • 31.03.2014.

Miami ne želi Ultra Music Festival

Miamijski gradski dužnosnici zahtijevaju zabranu održavanja Ultra Music Festivala nakon što je u stampedu, nastalome posljednjeg dana održavanja festivala, teško stradala zaštitarka Erica Mack.

 
28-godišnja žena i dalje se bori za život te u kritičnome stanju leži u bolnici Jackson Memorial, a njezino stanje posljedica je rušenja ograde na nju od strane ljudi koji su htjeli ući na festival bez ulaznice za taj isti. Vrijeme je da kažemo zbogom“, odlučan je gradonačelnik Tomas Regalado koji će zabranu predložiti na sljedećoj sjednici Gradske skupštiner Miamija. “Ukoliko prođe, odbit ćemo zahtjev za održavanje dogodine. Draža nam je kvaliteta života od novaca.”
{youtube}BWO6VDxSg4o{/youtube}
 
“To što se dogodilo, moglo se izbjeći. Organizatori Ultre nisu slijedili upute policije da pojačaju ogradu iako su znali da će opet, kao i prijašnjih godina, biti onih koji će je pokušati srušiti”, pojasnio je ogorčeni gradonačelnik. Oglasili su se i organizatori Ultre sa sljedećom izjavom: “Zajedno sa svojim zaštitarskim partnerima, CSC, izražavamo žaljenje zbog situacije Erice Mack te joj želimo brz i potpun oporavak. Mi kao organizatori zabranjujemo svaki oblik nezakonita ulaska na područje održavanja festivala. Prvotna istraživanja pokazuju kako je nesreću prouzročili pojedinci bez ulaznica odlučni da uđu na festival. Svake godine surađujemo s policijom i ostalim organima vlasti kako bismo osigurali sigurnost izvođača,  osoblja i posjetitelja. Budući da je istraga u tijeku, suzdržat ćemo se od daljnjeg komentiranja.”
 
Spomenimo još kako je na ovogodišnjoj Ultri bilo 76 uhićenja, a 118 je osoba bilo hospitalizirano.
 
pvd desk
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.