Skip to main content
  • 8.07.2024.

Misteriozna ljetna pozornica Crekvina Kastav je poprište sljedećeg BSH plesnjaka

“Ljeto je naše najdraže doba godine i nema boljeg načina za provesti ga nego uz epske događaje na otvorenom” poručuju iz BSH eventsa.

Piše: 

Nakon Dubrovnika, BSH events nastavlja sa svojom ljetnom turnejom i vraća se na Kvarner. U petak 19. srpnja, misteriozna ljetna pozornica Crekvina Kastav postaje poprište novog BSH-ovog plesnjaka pod zvjezdanim nebom.

Crekvina je trebala biti najveća crkvena građevina na hrvatskoj obali, ali je srušena razornim potresima 1750. i 1754. godine. U 17. stoljeću Kastavsku župu dobivaju isusovci koji je između ostalog koriste i za financiranje svojih građevinskih poduhvata, među kojima je bila i Crekvina. Gradnja je započeta u 18. stoljeću, ali nikad nije dovršena jer se isusovački red raspustio.

Trebala je biti duga 50 metara te visoka i široka po 20 metara kako bi mogla primiti više od 3000 vjernika. O gradnji Crekvine Kastav je do današnjeg dana sačuvano tek nekoliko narodnih legendi i priča. No danas je ispred njenih ostataka uređen trg, a sama Crekvina je postala ljetna pozornica za brojne koncerte i ostale kulturne događaje.

Koga BSH events dovodi na Crekvinu Kastav ćemo tek saznati, ali do tad možete osigurati ulaznice “na slijepo” kroz sustav Entrio.

FB EVENT: BSH Crekvina Kastav

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.