Skip to main content
  • 13.10.2024.

Mladi akademski umjetnici na Zagrebačkom Velesajmu grade kulise sa BSH Halloween

Uz Adama Beyera sviraju i DJ Jock, Ilija Đoković, Pablo Panda i Random Walsh

Piše: 

Naslovna foto

Samantha Hurley from Burst

Počele su velike pripreme za nadolazeći BSH Dia de Los Muertos koji se na Zagrebačkom Velesajmu održava 31. listopada.

Mladi akademski umjetnici, pod vodstvom scenografkinje Gane Elez, stvaraju, dosad na ovim prostorima neviđenu scenografiju, koja će Velesajam pretvoriti u najbolje mjesto za Halloween party. Legenda svjetske techno scene Adam Beyer nastupit će tako u okruženju koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Photo by Samantha Hurley from Burst

Osmislili smo koncept koji spaja avangardne elemente s mračnom i razigranom atmosferom. Cilj je stvoriti zastrašujuće iskustvo, slično onom iz kuće strave. Scenografija je osmišljena tako da se integrira s LED ekranima!” – otkriva Gana Elez i dodaje: „Veliko iznenađenje za publiku bit će jedan veliki element koji je, svakako, novost kad su ovakva glazbena događanja u pitanju!

Zagrebački Velesajam, zbog same svoje konstrukcije, najbolje je mjesto za implementaciju vrhunske scenografije, koja umjetnicima daje prostor da svoju maštu razviju do kraja. Ovaj glazbeni događaj, koji BSH organizira više od 10 godina, uvijek je tjednima unaprijed rasprodan.

Poznati su i svi izvođači koji će nastupiti na najiščekivanijem partiju sezone. Uz Adam Beyera sviraju i DJ Jock, Ilija Đoković, naš Pablo Panda i Random Walsh

DJ Jock, pravim imenom Stipe Škokić, jedan je od najistaknutijih DJ-eva i producenata na hrvatskoj i međunarodnoj sceni. Brzi uspon ovog Splićanina započeo je nastupima u underground klubovima, gdje je svojim dinamičnim setovima osvojio publiku. S vremenom je postao prepoznatljiv po energičnim techno ritmovima, što mu je donijelo prilike za nastupe na renomiranim festivalima kao što su Tomorrowland i Awakenings. Njegova suradnja s velikim imenima iz industrije, poput Carla Coxa, dodatno je učvrstila njegovu poziciju na globalnoj sceni, a hitovi poput Raw Love i Surge odjekuju u klubovima diljem svijeta.

Jedan od vodećih techno izvođača iz Srbije, Ilija Đoković ostvario je zavidan uspjeh na međunarodnoj sceni zahvaljujući svom jedinstvenom stilu i vrhunskim live setovima. Njegova je karijera procvjetala nakon izdavanja traka poput Atom i Pandora, koje su postale hitovi među obožavateljima techna. Ilijini energični i hipnotički setovi odveli su ga na svjetske pozornice, uključujući festivale kao što su Exit i ADE (Amsterdam Dance Event). Njegova suradnja s imenima poput Sama Paganinia i nastupi u najpoznatijim klubovima širom Europe svrstali su ga među najtraženije DJ-eve techno scene.

Velikan techno scene Adam Beyer o Hrvatskoj uvijek ima samo riječi hvale. Ovaj glazbeni čarobnjak i nakon 30 godina karijere na Ibizi ima ljetnu rezidenciju u najboljem svjetskom klubu Hi. Jedan je od rijetkih DJ-eva čija karijera traje neprekidno i na samom je vrhu još od 90-ih godina. Beyer je više puta nastupao na gotovo svim klupskim festivalima širom svijeta, on je prvi koji je upisao 100 nastupa na svjetski poznatom festivalu Awakenings. Uz nastup u Zagrebu, kao i one na Ibizi, Beyer ove jeseni ima još jednu rezidenciju u M2 Miami i ide na turneju po Južnoj Africi i Južnoj Americi.

Ulaznice za nastup Adama Beyera mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr

kruder web
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.