Skip to main content
  • modeselektor
  • 7.01.2011.

Modeselektor rade na novom albumu

Berlinski dvojac je otkrio u interviewu za Bloc da planiraju izbaciti novi album ovog ljeta.

Naslovna foto

Modeselektor
Gernot Bronsert i Sebastian Szary, su nezaobilazne figure na današnjoj sceni plesne glazbe koji djeluju od kasnih 80tih, ali su se upoznali nakon pada berlinskog zida. Prošle dvije godine su obilježili s projektom Moderat – suradnja sa Sascha Ringom aka Apparat. Moderat je proglašen najboljim live actom 2009. godine od strane Resident Advisora, a priliku smo ih imali slušati na prošlogodišnjoj Harteri kada su pokupili i naše simpatije kao najbolji nastup na festivalu. Thom Yorke ih javno obožava, te ih zove na japansku turneju 2008. godine, a kao Moderat su bili predgrupa Radioheadu 2009. u Poljskoj i Českoj.

U njihovoj produkciji se može osjetiti konsantan utjecaj acid housea, a osobno ne vole etiketiranje, te vole kazati da koketiraju sa mnogim žanrovima plesne glazbe. Iza sebe imaju nekoliko albuma i EPeva izdanih na labelu BPitch Control od Ellen Allien. Prošle su dvije godine otkako su izdali zadnji album pa trenutno pokušavaju što više vremena provoditi u studiju. Nakon rada s Apparatom koji je nastupao na Atlantis Festivalu prošlog ljeta, dvojac ima novu viziju stvaranja glazbe u studiju. “Album bi trebao izaći ovog ljeta, što je trenutno teško zamisliti u jednoj od najhladnijih zima ikada. Ali isto smo se osjećali kada smo producirali Moderat. Na albumu ce biti nekoliko suradnji, ali više o tome kada dođe vrijeme:)” izjavili su za Bloc.

Osim što rade na novom albumu dosta vremena posvećuju svom novom labelu Monkeytown kojeg su kako kažu osnovali samo radi svoj dragog prijatelja Siriusmoa. Confusion su ih već jednom ugostili na svom rođendanskom slavlju, možda ih pozovu ponovo u goste. Do tada ćemo poslušati koji live i dj set OVDJE .

kruder web
kruder
Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
dh limited
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.