Skip to main content
  • 7.05.2008.

Music Hall u Rijeci i udruga Nešto Novo predstavljaju J-Bass 10. svibnja

Udruga Nešto Novo u suradnji sa udrugom BE FREE i uz potporu ekipe ONE LOVE premijerno predstavlja u Music Hall-u (ex Fun Academy) riječkoj publici renomiranog i jednog od najiskusnijih londonskih producenata i DJ-a. Riječ je o Jamesu Bassu aka J-Bass. Osim toga, J-Bass je i jedan od najpoznatijih radijskih voditelja emisije specijalizirane za breakbeat […]

Piše: 

Udruga Nešto Novo u suradnji sa udrugom BE FREE i uz potporu ekipe ONE LOVE premijerno predstavlja u Music Hall-u (ex Fun Academy) riječkoj publici renomiranog i jednog od najiskusnijih londonskih producenata i DJ-a. Riječ je o Jamesu Bassu aka J-Bass. Osim toga, J-Bass je i jedan od najpoznatijih radijskih voditelja emisije specijalizirane za breakbeat pod imenom Born Idle koju možemo slušati online na ibreaks.co.uk te glava istoimenog nu skool breakbeat labela. Osim što nastupa po cijeloj kugli zemaljskoj, bilo da se radi o klubovima ili festivalima, J-Bass se posesivno drži undergrounda koji mu je u krvi već godinama. Pultove je dijelio sa najvećim imenima žanra kao što su The Freestylers, Jay Cunning, Stereo 8, Slyde, Soul Of Man, The Rogue Element, General Midi, Tayo, Brothers Bud i mnogim drugima. Na sceni egzistira od davne 1985. i to pod utjecajem Electro i Hip Hop legendi kao što su Grandmaster Flash, Doug E Fresh, Run DMC, Whodini and Hijack, pionira Acid house-a kao što su Derrick May, Juan Atkins, Orbital i Rhythm Is Rhythm, zatim Rave, Jungle i Drum and Bass artista kao The Prodigy, Satin Storm, Grooverider, Fabio, Goldie da imenujemo samo neke. Profesionalnu karijeru započinje 1992. kao jedan od voditelja na londonskoj piratskoj radio postaji Ttouchdown 94.1 FM sa DJ Sly-T (Blackmarket Records) te je puštao Breakbeat, Hardcore Rave, Jungle i rani Drum and Bass. Uz to, radio je u Rollover Recording Studios gdje je i počeo učiti producentske vještine uz imena kao što su Tall Paul, Goldie, Psyne (Good Looking Records), Leftfield, Oui 3, Sly T & Ollie J (Blackmarket/Fluid) i Billy Nasty & Dave Wesson (Zoom Records). Jedan je od 2 člana popularnog producentsko – dj-skog dvojca CODE RED zajedno sa Journeymanom kojeg smo imali prilike čuti u Stereo Dvorani na 1. godišnjici Udruge Nešto Novo. Osim toga, sadašnja suradnja sa J Mekka-om (ibreaks) «zarađuje» najviše kritike žanrovskih medija.

Tu su i mnogobrojne jake domaće snage koje će pružiti podršku britanskom gostu! Dva gosta iz Zagreba i čak pet rezident DJ-a ekipe Nešto Novo pripremaju opake setove kako bi pokazali glavnom gostu da se i kod nas praši opaki breakbeat! Zmayo kao utemeljitelj poznatih Pistolerobreaks partyja i trenutno najjači breaks DJ u hrvata predstaviće se po treći puta u Rijeci, a DraCo će premijerno nastupiti LIVE! Riječke boje braniti će, ponajprije već poznati rezidenti Morpheuss i Pille, a premijernu rezidenturu Nešto Novo crew-a odradiće dvojac Da Weaselz (LIVE!) i jedan od osnivača ekipe Nešto Novo – Bokka.

pvd desk
fscope umek
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.