Skip to main content
  • 22.09.2024.

Najavljen novi dokumentarac o Ronu Hardyju i povijesti house glazbe u Chicagu

I Was There: The Rise of House Music in Chicago prati utjecaj DJ-a Rona Hardyja prije njegove prerane smrti 1991. u dobi od 32 godine nakon borbe s AIDS-om

Piše: 

Novi dokumentarac ističe pionirski doprinos pokojnog čikaškog DJ-a Rona Hardyja i povijesti house glazbe.

Snimljen uz blagoslov nećaka Rona Hardyja, Billa Hardyja, film se fokusira na kulminaciju društvenih pitanja Chicaga – rasizam, Reagaonmics, kriza AIDS-a i opći građanski nemiri – koji su učinili grad zrelim za evoluciju žanra, uz glazbene inovacije u kojoj je Hardy bio dio.

Dokumentarni tim koji čine redatelj Vito Nicholas, producentica Elena Winterer i pridruženi producent KC Wray snimili su intervjue s ključnim likovima scene kao što su Jamie 3:26 i Robert Owens, a planirano je još više ako prikupe sredstava preko novopokrenutog Kickstartera.

Osim dodatnih troškova snimanja i produkcije, cilj prikupljanja sredstava od 50.000 funti ići će na plaćanje odgovarajućih glazbenih i filmskih licenci, “koje će se vratiti zajednici Chicaga“, stoji u opisu Kickstartera.

“Plaćanje odgovarajućeg duga i poštovanja koje je odavno potrebno za ovo pionirsko poglavlje u povijesti glazbe koje su napisali.”

Godine 2020. Zaklada Frankie Knuckles i Chosen Few DJs prikupili su sredstva za poseban spomen – grobni spomenik Ronu Hardyju.

Podržite i pronađite više informacija o dokumentarcu “I Was There” putem službene Kickstarter kampanje. U nastavku možete pogledati trailer za dokumentarac.

pvd desk
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.