Skip to main content
  • 6.09.2022.

Nick Colgan: -Ovo je sjajna festivalska godina, a Hrvatska može još bolje-

Od 7. pa sve do 10. rujna u Novalji na otoku Pagu počinje drugo izdanje Croatia Beach Music Conference

Piše: 


Ova konferencija itekako je važna za ovaj turistički sektor, a okupit će vodeće ljude festivalske industrije. Osnivač The Garden festivala, jedan od pionira hrvatske festivalske industrije Nick Colgan sudjelovat će na konferenciji, a o aktualnoj sezoni ima samo riječi hvale.

„Ova je sezona još uvijek aktivna, ali do sada je bila sjajna godina i bilo je pravo zadovoljstvo ponovno vidjeti nasmijana lica kolega i  turista koje smo zajedno uspjeli privući natrag na prekrasnu jadransku obalu.“ – kaže Nick Colgan te dodaje: „Dobra komunikacija i volja za zajedničkim radom ključni su za dugovječnost naše industrije. Mislim da je jedna pozitivna stvar koja se razvila iz COVID-a bila činjenica da smo bili pomalo prisiljeni slušati i raditi jedni s drugima tako dugo da se to nastavi. Moramo nastaviti pomicati granice i ostati usredotočeni na stvaranje još boljeg iskustva za sve zainteresirane.“

Cilj CBMC-a je na jednom mjestu okupiti ljude iz glazbene industrije, posebice one usmjerene na festivalsku i klupsku scenu, gdje će im se omogućiti prilika za razmjenu novih informacija kroz networking i dijeljenje iskustva s kolegama iz cijelog svijeta. Glavna misao vodilja je da kvalitetom govornika i rješenjima koja će naši predavači prenijeti sudionicima, konferencija stekne ugled i status među ciljanom skupinom te time Hrvatsku uvrsti na jedno od vodećih mjesta u Europi kad su ovakvi događaji u pitanju.

„Vjerujem da je Hrvatska trenutno jedna od najboljih glazbenih destinacija za odmor u Europi tijekom ljetne sezone i da može biti samo bolja. Zemljopisno je savršena, uklapa se u pristupačnu cjenovnu kategoriju nudeći kvalitetu po razumnim cijenama, možemo ponuditi proizvodnju vrhunske kvalitete i što je važno, blisko surađivati s lokalnim stanovništvom i vlastima osiguravajući brojne koristi na lokalnoj i nacionalnoj razini.“ – govori Nick Colgan.

Ove godine na CBMC pozornicu dolaze međunarodni eksperti i organizatori uspješnih festivala, poznati i popularni, ali i oni mladi i perspektivni izvođači elektroničke glazbe, produkcijskih timovi, izdavačke kuće i svi ljubitelji glazbenih taktova. Među njima su i organizator The Garden Festivala Nick Colgan, suosnivač Exit festivala Ivan Milivojev, suvlasnik NOA Beach Cluba Ivan Jokić, osnivač BSH Events Drago Vukelić i mnogi drugi.  

„2021. godina bila je ponovno pronalaženje neke vrste stabilnosti i učvršćivanje broda te poduzimanje svega što smo mogli u vrlo teškim okolnostima .Ono što je ipak došlo do izražaja je ogromna važnost redovite komunikacije i zajedničke suradnje između organizatora i vlasti. Odnos koji smo uspostavili protekle dvije godine učinio nam je živote lakšim, a sigurno iskustvo posjetitelja boljim.“  – zaključuje Nick Colgan.

Ova konferencija je mjesto za povezivanje i dijeljenje informacija, a više o cijelom projektu može se pronaći na web stranici gdje je moguće osigurati i ulaznicu za ovogodišnje izdanje: https://cbmconference.com/

Raspored, teme, gosti panela po danima: 8. rujna | 9. rujna

pvd desk
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.