Skip to main content
  • 10.07.2024.

Noćni klubovi u centru Splita će se zatvarati u ponoć?

Gradsko vijeće grada Splita će glasati za prijedlog dopune Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata kako bi se zaštitila UNESCO zona.

Piše: 

Nova sjednica gradskog vijeća grada Splita je zakazana za ponedjeljak 15. srpnja, a na njoj će se raspravljati o skraćivanju radnog vremena barova i noćnih klubova koji posluju u samom centru grada.

U ponedjeljak se tako očekuje izglasavanje prijedloga dopune Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Riječ je o prijedlogu prema kojem bi se skratilo radno vrijeme barova koji ispunjavaju uvjete za rad noću, a posluju unutar obuhvata stare gradske jezgre tj. UNESCO zone. Jednostavnije rečeno, noćni klubovi u samom centru grada trebali bi se zatvarati u ponoć.

“Ugostiteljski objekti iz skupine “barovi” koji ispunjavaju uvjete za rad noću, a koji se nalaze unutar obuhvata stare gradske jezgre, u razdoblju od 1. svibnja do 31. listopada mogu raditi svaki dan do 24 sata zbog očuvanja UNESCO-ove baštine” stoji u prijedlogu.

Ukoliko se izglasa ova odluka, ona bi se direktno odrazila na klub Boiler koji se nalazi na vrhu Marmontove ulice te na 305 A.D. koji se nalazi u Trogirskoj ulici nedaleko od ribarnice. No, ova odluka se ne odnosi na Central, jer se on ipak nalazi izvan UNESCO zone.

Kako Dalmatinski portal doznaje, ugostitelji već spremaju pravni odgovor na novu odluku, a njihov je zaključak citirajući sve stavke i članke zakona da bi im se moglo skratiti radno vrijeme za dva sata a ne do ponoći kako je planirano.

Nakon samog izglasavanja, nova odluka mora proći ocjenu zakonitosti, ali mišljenje ministarstva nije obavezujuće što znači da bi ona mogla postati aktivna usred turističke sezone.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.