Skip to main content
  • 9.12.2008.

Nova digitalna etiketa je Tekknology Music

Tekknology je mali studio bez skupe opreme, audio inžinjera i tehničara već opremljen ponekim Hardware / software alatom, sa puno volje, predanosti i ljubavi prema elektronskoj glazbi. Predstavlja ga Darko Malčević (DJ Codar od 1998) iz Velike Gorice, Hrvatska. Tekknology Music etiketa je osnovana 2008 i predstavlja audio radove iz Tekknology studia.

Piše: 


tekk001 Codar – Digital Strings (Aug 6th, 2008)

Digital Strings je prvo izdanje Tekknology Music etikete. Nakon nekoliko izdanja na Cobalt recordings i EwanMusic records i osam godina rada sa elektronskom glazbom, Codar je odlučio stvoriti vlastitu etiketu kako bi predstavio svoju glazbu direktno publici. Sa ovim izdanjem Codar je izašao iz granica progresivnog house zvuka i eksperimentirao sa latino i tech house zvukom.

tekk002 Codar – Enthusiasm EP (Nov 24th, 2008)

Drugo izdanje Tekknology etikete Enthusiasm EP sadrži dva odlična uradka, Enthusiasm i Waiting for a train. Sa Enthusiasmom je dosegnut sam vrh electro smjera. Glavna melodija podsjeća na electro iz prošlosti i nosi kroz cijelu stvar sa rezovima koji stvaraju plesnu  eksploziju.

Zvuči kao da ste na kraju warm up seta no vi znate da imate cijelu noć pred sobom i smijete se upravo zbog toga. Ovaj uradak ima nešto u sebi što pokazuje zbog čega sve više i više baš takav zvuk povezuje ljude.

Waiting for a train je originalno stvoren 2005 godine no nikada nije izašao iz studia. Nakon nekoliko gigova u kojima se pokazao kao odličan, Codar je preradio stvar vođen iskustvom reakcija sa plesnog podija. Ova hipnotična melodija i duboki groove pomiču Vas unutar svijesti i voze bez pomicanja. Fokusiran na groove sa osjećajem za melodiju daje nam još jedan uradak za dobro zagrijavanje.

Svi radovi izašli iz Tekknology studia dostupni su u digitalnom obliku na Beatportu i ostalim digitalnim trgovinama glazbe. Bilo kakav kontakt, ponudu za eventualnu suradnju ili upit možete ostvariti putem:


https://www.myspace.com/tekknology

{snippet 1}

umek desk
pvd mobi
Vezani članci
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.
pvd mobi
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.