Skip to main content
  • 28.03.2008.

Novi izvođači – Exit 08

Potvrđena su prva dva „live" nastupa na Dance Areni Exita 08 : electro-rock bend Soulwax u petak 11. srpnja, te njemački tech-house duo Booka Shade u nedjelju, 13. srpnja. Nakon što su braća Dewaele potvrdila svoj nastup kao DJ duet pod pseudonimom 2 Many DJs, u petak 11. srpnja, nastupit će uživo na Dance Areni zajedno sa ostatkom alternativnog electro-rock benda Soulwax!

Piše: 

Bend je nastao još 1995. godine u belgijskom gradu Gentu, a bend čine Stephen (vokal, programiranje) i David Dewaele (gitara, klavijature, sampler), basist Stefaan Van Leuven i bubnjar Steve Slingeneyer. Soulwax pripadaju generaciji ozbiljnih autora elektronske glazbe baziranoj na alternativnom rock zvuku, a iza sebe imaju tri studijska albuma, dvije remix kompilacije njihovih pjesama, kao i veliki broj remixa za izvođače kao što su Daft Punk, Kylie Minougue, Rolling Stones, Klaxons, Muse, LCD Soundsystem, Justice i Gorillaz. Njihov živi nastup posjeduje onu dozu frenetične zabave i glazbenih mješavina kakvu rade pod DJ pseudonimom, ali i jednu klasičnu dimenziju energične rock svirke koja ih je dovela na glavne bine Coachella, Rock Werchter i Creamfields festivala.

BOOKA SHADE

Novi izgled i tehničke karakteristike velike bine, bit će idealni za još jedan živi nastup na Dance Areni. Producentski dvojac Booka Shade, koji čine Walter Merziger i Arno Kammermeir, premijerno će nastupiti na Exit festivalu u nedjelju, 13. srpnja. Ovaj duo iz Berlina iza sebe ima dva studijska albuma „Memento" (2004) i „Movements" (2006), prošlogodišnji mix za čuvenu „DJ Kicks" seriju, kao i aktualno DVD izdanje „Movement – The Tour Edition". Njihov novi, treći po redu album „The Sun And The Neon Light" najavili su za 26. svibanj. Dosad su napravili i zavidan broj remixa za imena od kojih se izdvajaju Depeche Mode, Moby, Tiga, Ficherspooner, The Knife i Hot Chip. Osnivači su popularne etikete „Get Psyhical", koju pored njih vode i DJ T, kao i drugi čuveni producentski duo M.A.N.D.Y. Njihov „live" nastup proslavio se na Sonar festivalu još 2005. godine, a ovogodišnji impresivan kalendar Arna i Waltera odvest će ih na brojne poznate festivale kao što su Glastonbury, Benicassim, I Love Techno, Creamfields, Coachella, Rock Im Park, i naravno Exit 08.   

EXIT 08: 10 – 13. srpnja 2008.
Četverodnevne ulaznice za EXIT 08 po cijeni od 474 kn mogu se kupiti u Kinu Europa (Zagreb), Dallas Music Shopu Zagreb, Dallas Music Shopu Rijeka, Dallas Music Shopu Split i V.O.O.D.O.O. Undergroundu u Osijeku. Osim ulaznica u ponudi su i paket (4-dnevna ulaznica, prijevoz i kamp) po 620 kn te kamp (uz prethodno kupljenu ulaznicu) po 146 kn.Novi izvođači – Exit 08

pvd desk
fscope umek
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.