Skip to main content
  • 19.02.2019.

Novi Tanzen uz Stil vor Talent talente

Tamo nasuprot Otoka ljubavi zagrebačkog jezera stoji jedan od najdugovječnijih domaćih klubova Aquarius koji je 22. veljače dom novom Tanzen plesnjaku u hibridizaciji s berlinskim Stil vor Talent labelom.

Piše: 


Bila je to 2005. kada je Oliver Koletzki stvorio Stil vor Talent koji od tada neprekidno raste i služi kao odskočna opruga mnogim novim talentima. Samodostatan i cjelovit unutar sebe samoga, Stil vor Talent poznat je po svom "uradi sam" stavu, grafičkim ostvarenjima, lepezi umjetnika, povezanom modnom brandu estetike jednoga doba i životnog stila te glazbenoj raznolikosti, gdje je svatko individua i dio iste obitelji, bilo da u repertoaru imaš sanjivi house, kompleksne eksperimentalne komade ili snažni techno koji trese. I tako su se glavešine Tanzen kolektiva okupile s onima Stil vor talenta i za četvrti Tanzen za podij 22. veljače odabrale Teenage Mutants i Niku Schwinda.

Tinejđerski mutanti (bez kornjačoidnih konotacija) na sceni su od 2012., i ono što je započeo kao, u Mainzu bazirani, solo pothvat, sada je oživljeno kao duo koji se slijeva više techno pritocima zvuka zadržavajući originalnu pozitivnu vibraciju, opuštenu atmosferu gdje je ok biti koji jesi, pjenasto mekane synthove, groovy melodije i bas koji se probija kroz stanične membrane. Sony Music, Ultra, Suara, Bunny Tiger, Hedkandi, Incorrect, Katermukke… svi oni dograbili su EP izdanja, dok je "Hanging On" kolaboracija s Andre Cromom ugrabila prvo mjesto Beatporta. I sada pod Tanzen kapom Zagreb očekuje Teenage Mutants taman u osvit izlaska prvoga albuma na Stil vor Talentu "Search for The End", koji će izaći u dualnom obliku u svibnju i kolovozu.

 

Niko Schwind u Berlinu je bazirani DJ i producent sa sidrom ljubavi bačenim duboko u brazdu housea. Kao Dj putuje svijetom od post Y2K smirivanja panike 2001., a slušali su ga između ostalih i Sao Paulov D Edge, Spice Cellar u Sydneyu, Hive u Zurichu, Showcase Pariza i berlinski Watergate. Uz naklon velikih teškaša scene kao što su Seth Troxler, John Digweed, BUTCH, Monika Kruse i M.A.N.D.Y., Niko kao centralnu maksimu svojih nastupa stavlja povezanost – Povezanost s ljudima za koje svira i onoga što tijek glazbe čini unutar veza unutar rasplesane skupine. Energija i preciznost setova sve više privlače internacionalnu publiku pa je tako po prvi puta u karijeri na mapu turneje sjeo i Zagreb. Za njega glazba je emocija protegnuta u ton, ekstenzija srca kako sugerira i citat s posljednjeg albuma na Stil vor Talentu "Gripping World": “One sees clearly only with the heart. What is essential is invisible to the eye.”

Iz domaće baze novi Tanzen od 11 uvečer do 7 ujutro paze već dobro ti poznati intenzivno zavoljeni Maminho i Sergej Snooze. Dobro nam došli u Aquarius, dobro nam došli na Tanzen!

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.