Skip to main content
  • Legowelt
  • 12.03.2010.

Novi trijumf Legowelta pod aliasom Smackos

Danny Wolfers iz Nizozemske svima poznatiji kao Legowelt ovaj tjedan izbacuje novi album kojeg potpisuje pod aliasom "Smackos".

Piše: 

Naslovna foto

Legowelt

Nakon prvih live nastupa na notornim squat zabavama u podzemlju Den Haga, u zadnjih deset godina Danny Wolfers je svojim posebnim glazbenim izričajem postao jedan od najpoznatijih europskih producenata elektronske glazbe. Uz mnoga izdanja na Bunker Records i Creme Organization, često pod pseudonimima ili u suradnji sa drugim producentima, Danny je izašao iz okvira male ali dinamične electro i disco scene u Nizozemskoj i postao poznat u svjetskim krugovima nakon 12“ izdanja “Disco Rout“ na Cocoon Records etiketi u vlasništvu Sven Vatha.

Unazad pet godina Legowelt kontinuirano nastupa od Europe preko SAD-a do Japana. Ghetto slam jack electrodiscotech, sve su to nazivi iz Dannyjevog kataloga žanrova, a u osnovi kroz te se pojmove nazire utjecaj chicago/acid house, italo disco i detroit electro scene. Za laike, dovoljno je reći da su njegovi live nastupi podređeni plesnome podiju, sa melodioznim i kompleksnim synth dionicama i hipnotizirajućim čvrstim zvukom ritam mašina.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.