Skip to main content
  • 17.10.2024.

Objava Toma Novyja je podigla prašinu na sceni: “Što se dogodilo s profesijom DJ-a?”

Njemački veteran na društvenim mrežama se osvrnuo na trenutno stanje scene.

Piše: 

Tom Novy se u podužoj objavi na Facebooku nazvanoj “Što se dogodilo s profesijom DJ-a” osvrnuo na stanje scene i na neke nešto mlađe kolege kojima postavlja pitanje ”ima li klaunovska predstava koju izvodite ikakve veze s pravim DJ-ingom?“.

Objavu Toma Novyja s Facebooka prenosimo u cijelosti.

U kakav se bezumni cirkus to pretvorilo danas? Kad pogledam Instagram i TikTok profile svih ovih novih “velikih faca,” ozbiljno se moram zapitati. Mislite li stvarno da ova klaunovska predstava koju izvodite ima ikakve veze s pravim DJ-ingom? Oh, oblak iznad moje glave? Stoti remix nekog hita iz 90-ih? Onda brzo objavite par reelova i bacite ih na internet. Wow, stvarno ste cool. Svi vas obožavaju.

Nažalost, situacija je danas potpuno suprotna. Svi ste jadni. I to mogu reći s punim pravom jer sam u ovoj igri već preko 35 godina i još uvijek puštam glazbu svakog vikenda. Proputovao sam svijet sa svojom glazbom i rasplesao ljude na svakom kontinentu.

Ali, ono što se danas događa je stvarno tužno. Nije tužno za vas klaunove jer mislite da je važno pozirati u privatnom avionu i objaviti nekoliko glupih fotografija na internetu kako biste zauzeli svoje mjesto u takozvanoj DJ eliti.

Krivo. Biti DJ je puno više od toga. Pravi DJ ne mari za to da ga štuju kao neku zvijezdu. DJ je uslužna osoba koja voli glazbu iznad svega i uživa u tome da raspleše ljude na svoj jedinstven način, stvarajući dobru atmosferu. Idealno, darujete im nezaboravne, životno afirmirajuće trenutke. Ali to ne ide s mobitelom u ruci. Riječ je o biranju pravih pjesama u pravom trenutku, dajući svima trnce. Riječ je o tome da čitate publiku koja je došla plesati.

Zato me poštedite svog egoističnog sranja. To vas ne čini dobrim DJ-em; to vas samo čini idiotom i samopromotorom koji nema pojma o jedinoj stvari koja je stvarno bitna – o glazbi, i ni o čemu drugom! Kad to shvatite, ozbiljno ću vas shvatiti kao kolegu. Ali ako radije želite biti Instagram DJ, onda ste sramota za profesiju. Samo kažem…

kruder web
sven mob
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
hall mob
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.