Skip to main content
  • 16.12.2019.

Oculus – novi klupski program o kojem će se još puno pričati

Oculus, novi klupski program koji se održava u Aquariusu, jednom mjesečno uvlači vas u svijet plesa, veselja i dobrog zvuka.

Piše: 


Kakav je Oculus? Ponekad je dubok, ponekad minimalan, nekad melodičan, tu i tamo tvrd, s ponekim vokalom, uvijek groovy i rasplesan, nekad čak i razlomljen, možda i u nekoj disco maniri…

U želji za putovanjem kroz svijet nove glazbe, ali i zaboravljenih zvukova, vodi vas na glazbenu šetnju u režiji različitih glazbenih „pripovjedača“ i poziva sve partijanere da im se pridruže na plesnom podiju Aquarius kluba.



Petra.

S druge strane pulta staje 2016. godine u svom gradu Virovitici, nakon dugogodišnjeg trošenja džonova na podijima. Od tada, gdje god dođe, želja joj je selekcijom traka pokrenuti i najokorjeliju 'drvenu mariju' iz kutka prostorije. Sklona melodičnosti, ali i tvrdom basu, dok žanrovski neopterećena – jer u grooveu je čarolija. Česta gošća radijske emisije „Stereotip“, namjenjene ljubiteljima elektroničke glazbe, koja se uživo svake srijede emitira na županijskom radiju Virovitica, te članica istoimenog kolektiva, s kojim je (uz kolege Lea Škrinjarića i Overdoca) organizirala programe u virovitičkom klubu PodRoom.

Monika Klier

Kao djica i promotor počinje raditi u zagrebačkom klubu KSET, čija je članica i danas. Osim partyja u KSETu, organizira DJ večeri na gradskom jezeru u Slatini, gdje je i rodena. Izlaženjem po klubovima u Zagrebu otkriva sve čari elektronske glazbe što ju dovodi do minimal techna i housea čijeg se stila i drži u svojim setovima. Kroz ovu godinu često nastupa u virovitičkom klubu PodRoom gdje upoznaje bolju polovicu dinamičnog dua koji čini Oculus.

Glazba

PETRA.
U slobodno vrijeme voli slušati domaće snage StoryTellerse, dečke iz kolektiva Metz Attack, Sindikat, Casa, ekipu iz Rivera i Kontrasta. Od stranih izvođača stalno nailazi na nekog novog tko ju oduševi produkcijom, no Mall Grab, Kim AnnFoxman i Grad_u su izvođači kojima se iznova vraća.

MONIKA KLIER
Većinom prati DJe i producente koji su skloni minimalu. Artiste koje možete naći u njezinoj playlisti su  Extrawelt, Mark Henning, Markus Nikolai, Vinyl Speed Adjust, Akufen, Tripmastaz, Mike Dehnert, Sweet 'n' Candy, Margaret Dygas, Sonja Moonear, Einzelkind

Oculus dizajnerica: Martina Petric

Što o Oculusu zapaža domaći i vrlo cijenjeni bloger Tomislav Šuflaj aka sessiondigger pročitajte ovdje, a noviji miks Petre. i Monike poslušajte u nastavku.
 

Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.