Skip to main content
  • 26.06.2024.

Od 100 najboljih festivala prema DJ Magu, čak 11 ih dolazi iz Hrvatske i Srbije!

Popularni elektronički magazin je objavio svoju godišnju top listu najboljih festivala po izboru njihovih čitatelja.

Piše: 

Naslovna foto

EXIT Photo Team

Najbolji festival prema izboru DJ Maga u 2024. je Tomorrowland. Belgijski festival si je tako titulu najboljeg osigurao treću godinu za redom te ukupno četvrti put u povijesti, otkako DJ Mag dodjeljuje nagradu za najbolje festivale. Američki festival EDC Last Vegas si je osigurao drugo mjesto na ovogodišnjoj ljestvici, a novi mega festival smješten u Transilvaniji, rumunjski Untold je uzeo “broncu“.

U samom festivalskom vrhu su se još našli redom: Ultra u Miamiju na četvrtom mjestu, britanski Creamfields i Glastonbury na petom i šestom mjestu, talijanski Kappa Futur festival na sedmom mjestu, iza kojeg se na osmom mjestu našao najviše plasirani festival iz regije – novosadski EXIT. Listu deset najboljih su zaključili njemački World Cube Dome i američka Coachella.

Kada se pak pogleda kompletna ljestvica, od 100 najboljih festivala prema čitateljima DJ Maga, čak 11 njih dolazi iz Hrvatske i Srbije. Tako je Sonus osvojio 35. mjesto, Ultra Europe ga prati na 37. mjestu, 41. mjesto je pripalo Hideoutu, 43. Lovefestu, a 49. Dimensionsu. Na ljestvici su se još našli LMF festival na 61. mjestu, Sea Star na 64. mjestu, Defected Croatia na 70. mjestu, Outlook Origins na 74. mjestu te posljednji festival iz Hrvatske i Srbije koji se našao ove godine među 100 najboljih je Love International na 95. mjestu.

Svakako vrijedi spomenuti da je najveći ovogodišnji skok od 33 mjesta imao škotski Terminal V koji si je već osigurao nagradu za najbolji britanski festival, a sada se može pohvaliti i 44. mjestom na svijetu. Inače Terminal V uskoro stiže u Hrvatsku, a više o dolasku “divljih Škota” možete otkriti ovdje. Što se tiče debitanata, najuspješniji je bio Untold Dubai koji je na ljestvicu ušao na 45. mjestu.

umek desk
pvd mobi
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.
pvd mobi
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.