Skip to main content
  • 3.09.2024.

Paljenjem hrama “Temple of Together” završen je Burning Man. Krenuo je masovni egzodus iz pustinje

Pustinjska prašina koju nosi snažni vjetar usporava odlazak s Burning Mana.

Piše: 

Naslovna foto

Elanor Preger

Posljednji dani i sati Burning Mana već tradicionalno prođu u plamenu. Tako se ritual paljenja skulpture čovjeka održao dan prije američkog praznika rada, dok se ritual paljenja hrama održao na sami praznik.

Paljenjem hrama “Temple of Together” koji svojim izgledom izaziva strahopoštovanje svih Burnera, završen je ovogodišnji Burning Man – prvi u više od deset godina koji nije bio rasprodan.

Završetkom svih rituala paljenja, došlo je vrijeme i da više desetaka tisuća žitelja Black Rock Cityja napusti pustinju u Nevadi i vrati se u civilizaciju. Ovogodišnji egzodus je nešto mirniji nego prethodnih godina, barem po pitanju gužvi. Prosječno trajanje putovanja iz Black Rock Cityja prema civilizaciji jest 4 do 6 sati, što je značajno brže nego prije.

Ipak, odlazak kući s Burning Mana nikad nije jednostavan, tako je ove godine egzodus pogođen s jakim vjetrom koji podiže pustinjski pjesak i otežava putovanje.

pvd desk
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.