Skip to main content
  • 15.08.2010.

Pannonian Challenge u Osijeku

Ovogodišnji jedanaesti sport&music festival „Pannonian Challenge XI uz Osječko“ održat će se u Osijeku  od 18. do 22. kolovoza . Međunarodno natjecanje u ekstremnim sportovima  Pannonian Challenge održat će se u osječkom skate parku i na prostoru trim staze (šumica).

Piše: 

Novitet je taj da, zbog velike zainteresiranosti gledatelja za praćenjem pojedinih disciplina, će na ovogodišnjem natjecanju biti  moguće pratiti po jednu disciplinu dnevno i to u:

Skate park:
četvrtak 19.08.:        IN-LINE Skates
petak        20.08.:    Skateboard
subota    21.08.:    BMX    

Trim staza:
nedjelja 22.08.:    MTB Dirt, BMX Dirt, MTB 4X

Svoj dolazak na ovogodišnji PCXI potvrdili su najpoznatiji svjetski vozači BMX-a poput Daniel Dhers-a, Brad Simms-a, Senad Grošića, Tobias Wicke-a. Skate vozača – Boaz Aquino te MTB vozača Benny Korthaus-a. Ukupno preko250 najboljih svjetskih i regionalnih vozača bit će u Osijeku tih 5 dana!
Ovogodišnji Pannonian ne bi bio moguć bez podrške 60ak volontera koji su svojim dobrotvornim radom pomogli i pomoći će u realizaciji događaja.

Zabavni dio programa će trajati tri dana festivala, a održavat će se na dvije lokacije: u dvorištu Vege i u dvorištu HDLU.  Došlo je i do izmjena – nakon otkazanih Dog Eat Dog najavljeni su:  nizozemski Furrr & Hazendonk, riječki One Piece Puzzle, britanski DJ Dirty Hairy, beogradski reper Marčelo,  Frenkie i DJ A Skitzo Stylin (aka Ahmaad) iz Bosne i Hercegovine, osječki Krankšvester i Kandžija iz Hrvatske, DJ ekipa DISLECTRIC-a i BIG MAMA SESSION-a i njihovi gosti.
Festival će završiti u nedjelju 22.08. zatvaranjem festivala u dvorištu HDLU s koncertom osječkog kultni benda Praxitens.

Svečano otvorenje festivala je u srijedu u Kazamatu (HDLU) izložbom fotografija osječkih fotografa Samira Kurtagića i Vedrana Marjanovića Wekstera i promocija slovenskog videa o skate subkulturi „To ni hec!“ (HRV: „ovo nije šala!“)
Najnovija informacija je da smo, uz petak i subotu na dvije festivalske bine u dvorištu Vege i u prostoru bivšeg disco cluba Vega, pokrenuli još jednu večer u četvrtak 19. kolovoza u prostoru bivšeg disco cluba „Vega“ a nastupaju DJ A Skitzo Stylin aka Ahmaad  iz Sarajeva, DJ Dirty Hairy (London, UK) i DJ Pips (Osijek, HR). Ulaznica na ovu večer je samo 10 kuna i ne može se kupiti u pretprodaji u skate shopu u osječkom pothodniku!

U subotu glavnu festivalsku pozornicu u 21h otvara osječki ska bend S-Kapada a program se nastavlja s već najavljenima One Piece Puzzle i Kawasaki 3p dok u prostoru „Vege“ od 23h nastupaju gosti iz Nizozemske Furrr & Hazendonk te Dislectric DJ's.

U nedjelju na prostoru Trim staze (šumica) za vrijeme trajanja natjecanja sviraju osječki High Voltage.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.