Skip to main content
  • 26.06.2011.

Party vodič: Hartera predvodi zabavu na Kvarneru

Na Kvarneru ovoga ljeta najluđu zabavu potražite u bivšoj riječkoj tvornici starog papira gdje se održava 7. po redu Hartera, dok su alternativa klubovi Colosseum u Opatiji, Jungle na Krku ili Magnus u Senju.

Piše: 

Naslovna foto

Ex tvornica starog papira u Rijeci


Hartera je ove godine dobila novi termin održavanja od 14. do 16. srpnja te priređuje klasično dobar line-up pa je s razlogom top destinacija na Kvarneru ove godine. Headlineri festivala su danski producent Trentemoller, kontroverzna grupa Hercules & Love Affair, Brodinski iz Francuske, James Holden iz Nizozemske, Pearson Sound aka Ramadanman a popisu valja pridodati live izvedbu našeg Petra Dundova te izvrstan Red Bull Music Academy Stage.

Trentemoller sa svojim bendom danas slovi za jednu od najboljih "live" izvedbi elektronske glazbe. Na stageu mu se pridružuju bubnjar, gitarista, VJ, dok je za nastup osmišljena posebna koreografija i produkcija pozornice.
{youtube}1iDhEWozfII{/youtube}

Premijerno u Hrvatsku stiže James Holden, koji je na britanskoj sceni zasjao još 1999. za vrijeme studiranja matematike na Oxfordu, da bi brzo po pokretanju vlastite izdavačke kuće Border Community stekao pravi kult obožavatelja, kako među kolegama, tako i u publici, koja kao da je jedva dočekala kolektiv ljudi sa svježim, negeneričkim pristupom produciranja melodične elektronske glazbe. Ništa manje nismo počašćeni ni sa drugim nastupom kojeg ovom prilikom najavljujemo – LIVE P.A. hrvatskog elektroničkog čarobnjaka Petra Dundova.

Brodinski je dio fenomena zvanog fluokids, DJ i producent koji je predanim bloganjem skrenuo pozornost na svoj rad te u proteklih nekoliko godina izrastao u jedno od najuzbudljivijih imena francuske scene.
{youtube}am0VFRsvfvg{/youtube}

Svojim nevjerojatno svježim zvukom koji zahvaća UK bass, garage i techno, maskirani londonski producent SBTRKT je u protekle dvije godine doživio meteorski uspjeh. Njegovi su ga radovi katapultirali na glavne podije Fabrica i Berghaina, turneje sa imenima poput Holy Fuck i Modeselektora te lineupe brojnih velikih festivala (SXSW, BLOC, Coachella,Glastonbury, Melt, Fuji Rock, Global Gathering…).

Od domaćih pulena tu su Eddy Ramich, najangažiraniji hrvatski DJ u inozemstvu i polovica projekta Eddy meets Yannah, te Aeon i Iggy Dub. Kompletan line up RBMA pozornice tako glasi: Photek, Pearson Sound, Ikonika, Hudson Mohawke, SBTRKT, Scratcha DVA, Eddy Ramich, Aeon i Iggy Dub.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.