Skip to main content
  • 25.07.2024.

PenthouseDNB slavi svoj drugi rođendan rooftop sessionom. Ovo je njihova priča!

PentHouseDNB kolektiv nastavlja svoju misiju širenja drum and bassa kroz inovativne pristupe, kvalitetne događaje i suradnje unutar glazbene zajednice.

Piše: 

PenthouseDNB osnovan je 23. srpnja 2022. godine u Zagrebu na rooftop lokaciji koja je postala središte njihove aktivnosti. Ideja je započela razgovorom između DJ FrenkyBoyja, voditelja radija Bubanj & Bass i osnivača BassCouturea, te B Kao Borne.

FrenkyBoy je predložio B Kao Borni da okupi grupu DJ-eva kako bi širili drum and bass scenu. Nakon nekoliko dana razmišljanja, B Kao Borna je odlučio prihvatiti izazov i krenuti u realizaciju ideje.

Trenutni članovi kolektiva su B Kao Borna i flowmo. Zajedno nastoje podići kvalitetu ideja za događaje i same postove kako bi povećali praćenost d’n’b-a. Njihov pristup je eklektičan, nemaju preferirani stil unutar drum ‘n’ bassa, već prilagođavaju glazbu trenutku – bilo da se radi o laganom chill sessionu na terasi ili party orijentiranom događaju kada ljudi plešu uz zvučnike.

PenthouseDNB je do sada nastupao na brojnim lokacijama, uključujući Pločnik, Glazbenu Kuću, Aquarius (Uz DNB United), Kućicu Sljeme, Jazbina Dirt Jam, Zion Boška festival (Uz Olive Session), Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu, Endorfin Festivalu (uz Klubsku Scenu) i Bunker u Samoboru.

Kolektiv surađuje s mnogima koji žele širiti d’n’b scenu, dosad ste ih mogli uhvatiti uz DNB United i Olive Session. U svojoj radijskoj emisiji ugostili su većinu d’n’b kolektiva u Hrvatskoj, a slijede i individualni mixevi od drugih d’n’b DJ-eva.

Radijska emisija i budući planovi

Nakon kratke pauze, radijska emisija na Radio808 vraća se u s novim gostujućim mixevima na PenthouseDNB Radio Showu. Ekipa iz kolektiva planira osposobiti PHdnb HQ za snimanje video setova i omogućujući zainteresiranima da DJ-iraju u VR-u na high-end Pioneerovoj opremi uz “TribeXR” software.

Cilj je kreirati online video sadržaje kako bi popularizirali zarazni ritam d’n’b-a, uz podršku sponzora H&T shopa. B Kao Borna se također lagano bavi produkcijom i nada se da će sljedeće godine doseći urednu kvalitetu zvuka kako bi mogli imati posebne trake za privuć veći interes ljudi, testirajući svoje materijale na InMusic festivalu i drugim gažama.

Posebni trenuci i nadolazeći događaji

Jedan od posebnih trenutaka za kolektiv je nadolazeća proslava njihovog 2. rođendana, koja će se održati u subotu 27. srpnja. Planiran je dnevni događaj uz roštilj, bar, dobar vibe i giveaway upada + poklona od sponzora.

Uz goste iz Amsterdama i lokalne PenthouseDNB prijatelje, očekuje se sjajan događaj s limitiranim brojem posjetitelja koji će dobiti poklone iz H&T shopa. DJ line up za event uključuje DMT (DROP), Roni D.B. (Liquit Cutz), B Kao Bornu i gosta iz Amsterdama uz potencijalni open session.

Za upad zapratite @penthousednb i @h_and_t_eu na Instagramu te pratite kad je vrijeme nagradne igre limitiranog upada i poklona.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.