Skip to main content
  • Pete Tong
  • 15.05.2012.

Pete Tong zabrinut za EDM

Nakon suradnje s Groove Armadom na dvostrukoj miksanoj kompilaciji Pete Tong se osvrnuo na današnju elektronsku glazbu i trend u koji prerasta.

Piše: 

Naslovna foto

Pete Tong

Ako netko može promotriti razvoj elektronske glazbe od 90-tih do danas onda je to zasigurno Pete Tong koji je kao voditelj svoje emisije BBC Radio One show ugostio sve stare i sve nove zvijezde elektronske glazbe i obišao svijet kao DJ i producent.
Ne kaže da je ono staro bolje od ovog danas ili obrnuto, ali je trenutno u procesu promatranja što će se izroditi iz EDM-a u Americi gdje je postao mainsteram i u koji se u potpunosti uvjerio tijekom Winter Music Conferencea.

Dok njegova kompilacija nazvanea "All Gone Pete Tong/Groove Armada Miami 2012" sadrže potpuno novu produkciju Groove Armade, te singlove i mkiseve Goldfrappa, Jamie Jonesa, Kevin Saundersona, Kenny Larkina, Joe Goddarda, Feel My Bicep, Duskyja, Nine Kraviz i drugih, Pete pojašnjava da je tržište to koje neprestano traga za novim Guettom i Skrillexom.

{youtube}HxhC0OxjpSA{/youtube}

Količina uspjeha i brzina popularnosti koju su stekli za Petea je pomalo zastrašujuća jer ima toliku komercijalnu ulogu da je i odgovornost da se ljudi zabave puno veća i da se ulaznice za događaj rasprodaju. Današnje DJ zvijezde oslanjaju se na svoje hitove, dok se Paul Oakenfold, Danny Tenaglia ili Frankie Knuckles nisu morali toliko zabrinjavati čak i ako su nekad imali loš set.

Svi neprestano pričaju o uzdizanju elektronske glazbe, međutim ne radi se o uzdizanju glazbe nego o uzdizanju DJ-a – zaključio je Pete.
 

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.