Skip to main content
  • 2.09.2009.

Počinje nova sezona plesa u klubu Sirup

Ljeto lagano prolazi, a klub Sirup ponovo otvara svoja vrata i najavljuje spektakularni program za rujan. Oni koji u Sirupu nikad nisu bili ne moraju očajavati jer će u rujnu imati priliku slušati zvijezde koje vec dugi niz godina kreiraju trendove u elektronskoj glazbi kao što su Jimpster (UK), Terence Fixmer (FRA), i one koji pomalo, ali sigurno ostavljaju svoj trag na sceni; Jamie Jones (UK), Losoul (GER), Luke Hess (USA), Marko Furstenberg (GER) i Soul Clap (USA).

Piše: 

Ples započinje u petak 04. rujna s mladim britanskim djem, producentom i zvijezdom u usponu Jamie Jonesom. Izdavanje na top etiketama kao Crosstown Rebels, Cocoon, Poker Flat i Get Phisical mu je donijelo pregršt nastupa tako da Jamiea možete redovito vidjeti u hramovima elektronske glazbe poput D Club (Luasanne), Back 2 Basics (Leeds), Le Club (Valencia), Tenax (Florence), DC10 (Ibiza) i naravno Fabric (London) gdje je ga je manager kluba proglasio najvećom mladom dj nadom iliti njegovim rijecima "one to watch". Jamie je prije mjesec dana izdao svoj album previjenac „Don't You Remember The Future“ koje su mnogi kritičari već proglasili albumom godine u elektronskoj glazbi. Ne zaboravimo hit s početka godine „Summertime“ i drugi hit s albuma „Galactic Space Bar“ s Egyptian Loverom.

U subotu popularni Echocord label dovodi svoje adute Luka Hessa iz Detroita i njemačkog producenta Marka Furstenberga koji će izvesti live act.

Odmah slijedeći vikend cete imati priliku slusati legendarnog Jamie Odella aka Jimpstera, koji vec 17 godina producira, remiksira i redovito pušta glazbu u klubovima kao Fabric (London), Panarama Bar (Berlin), Cocoon (Frankfurt), Cielo (NYC), Yellow (Tokyo)…. Jamie se danas nalazi u konkurenciji izbora za najboljeg deep house dja u DJ Magu dok je prosle godine bio izabran za najboljeg remixera. Zatim Redshapea koji je trenutno jedan od najtraženijih techno izvođača na svijetu. Njegove uratke naprosto obožavaju Rolando, Laurent Garnier, Josh Wink, Âme, a zanimljivo je da uvijek nastupa s misterioznom crvenom maskom i identitet mu još uvijek nitko ne zna.

Terence Fixmer je najpopularniji techno izvođač iz Francuske već dugih deset godina. Izdavao je za cijenjene etikete kao Gigolo, Novamute, Datapunk, Different, Music Man i radio remikse za techno bogove kao Sven Vath, Dave Clarke i DJ Hell. Njegov nastup je rezerviran za 26ti rujna.

Tu je i Elektro Masakar, vecer iz Točkice, koja se u Sirup vraća pod nazivom Neo Masakar. Na prvom izdanju zakazanom za 18ti rujna, nastupa Jonty Skrufff, predstavnik britanske elektronske scene i jedan od vodećih performera na globalnoj alternativnoj elektronskoj sceni. Svoju glazbu opisuje kao "rocking electro disco tech" i njome oduševljava publiku diljem Europe i svijeta.

Sirup ove sezone također najavljuje serijale Bizarre Bourlesque, Blitz Kids i Housefusion zabava, kao i Audiometrix i Bondage label večeri.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.