Skip to main content
  • 16.02.2007.

Potvrđeni izvođači za Road fest 2007

Metallica, Duft Punk, Iggy Pop and the Stooges, Foo Fighters, Jamiroquai, Duran Duran, Joe Cocker, Deep Purple, Motorhead, The Cult i Prodigy nastupiti će na Road Fest-u koji se krajem lipnja održava u Zrenjaninu (Srbija) priopćili su organizatori festivala na konferenciji za tisak koja je odražana u beogradskom Medija centru 12. veljače.

Piše: 

Organizator festivala je SFL d.o.o. iz Srbije, odnosno Continental Entertainment iz Amerike koja je vlasnik SFL Europe. Organizatori festivala navode da su ugovori potpisani sa svim navedenim izvođačima, da će festival zadovoljiti sve svjetske standarde pa i zahtjeve bendova, a navode da su trenutno u pregovorima sa još nekolkio izvođača kao što je to grupa  Kraftwerk. Ljudi koji su suosnivači Woodstock festivala Artie Kornfeld i Michael Lang, također stoje iza ovog festivala. Artie Kornfeld se telefonskim putem uključio u medija centar i priopćio novinarima da ovim festivalom želi ponovo oživiti duh Woodstock festivala za koji smatra da ne postoji od 1969. godine.

Dragan Vujin, koordinator organizacije festivala rekao je da je festival sredio obaveze prema izvođačima, da Američka kompanija stoji iz festivala, kao i da organizatori rade na tome da se prostor na kome će se festival održati pripremi za održavanje festivala, kao i na širenju smještajnih kapaciteta. Budući da se očekuje oko 90 000 posjetilaca na festivalu on je naveo da trenutno pregovaraju oko korišćenja studentskog doma u Zrenjaninu, Doma učenika, i kasarne u Zrenjaninu što bi osiguralo oko 4500 ležajeva za posjetioce festivala. Također će biti i organiziran kamp festivala. Američki organizacioni tim, prema riječima Vujina, trenutno pregovara oko direktnih prijenosa koncerata sa svjetskim tv mrežama a od sponzora navodi kompanije Apple, Levis i Harley Davidson.

Dva dana prije festivala nastupiti će domaći bendovi i ulaz za ove koncerte će biti besplatan. Kompleta tehnička realizacija festivala povjerena je kompaniji Sirius show equipment iz Frankfurta https://www.sirius-ag.net .  Vujin navodi da je budžet festivala 3 500 000 eura i da budžet osigurava organizator festivala, američka kompanija Continental Entertainment čiji je vlasnik Artie Kornfeld. Ulaznice se već nalaze u prodaji i iznose 6000 dinara. Road Fest 2007 će se održati u Zrenjaninu u periodu od 28. do 30. lipnja sa dva dana zagrijavanja počevši od 26. lipnja. Site festivala je www.roadfest.co.yu

Osnivač Island Records na Road festu

Osnivač i nekadašnji vlasnik Island Records, Chris Blackwell najavio je dolazak na ovogodišnji Road Fest 2007, navode organizatori. Island Records su osnovali  Chris Blackwell and Graeme Goodall 1959. godine, da bi ga 1989. godine prodali izdavačkoj kući PolyGram. Island se smatra najvećom indi izdavačkom kućom u povijesti.
U srpnju 1989. godine Blackwell je prodao Island Records i Island Music za 272 miliona funti a Blackwell je ostao direktor PolyGram Island Entertainment, gde je radio do 1997. godine. Blackwell je direktno odgovoran i za lansiranje karijera umjetnika kao što su Bob Marley, U2, Steve Winwood, Melissa Etheridge, The Cranberries i PJ Harvey. Chris Blackwell je osnovao Palm Pictures.

Izvor: www.kontra.org.yu

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.