Skip to main content
  • Ibiza
  • 6.09.2010.

Prekinut narko lanac na Ibizi

20 britanskih državljana osumnjičenih za diljanje narkotika uhićeno je na Ibizi tijekom posljednjih policijskih akcija početkom kolovoza.

Piše: 

Naslovna foto

Ibiza

Radi se o povezanoj skupini dilera droge koji su prodavali razne supstance po klubovima preko zaposlenika klubova pa sve do turista.

Španjolska policija objavila je da je slomljen lanac kojom je droga cirkulirala po otoku. Uhićenici su britanski studenti koji su radili za kriminalce. Mlađa Britanka uhićena je početkom kolovoza nakon što je pokušala u zemlju unijeti 3kg kokaina.

Četiri ženske osobe uhićene su nakon zasjede iz helikoptera u svom apartmanu pokraj grada San Antonio, dok je većina osumnjičenika privedeno iz stana u zapadnom dijelu grada. Policijski istražitelji u ovoj akciji našli su 38,000 svjetlo-plavih i rozih tabletica ecstasy, kokain, ketamin, GHB, MDMA, te 40000 američkih dolara gotovine.

Organizirani lanac potječe iz Velike Britanije gdje su kriminalci autima prevozili drogu do odredišta. Obično bi to bile zračne luke gdje bi se droga stavljala u prtljagu Britanskih turista, a neki izvori tvrde da je sve povezano s klupskim zaposlenicima na Ibizi koji su opojna sredstva distribuirali na lokalnoj razini. Organizatori svega dolazili su povremeno na Ibizu pokupiti novac, te bi odsjedali u luksuznim vilama.

Pitanje koje se postavlja nakon ove akcije je koliko su noćni klubovi na Ibizi upleteni u ovaj cjelokupan proces, što je veliki upitnik.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.