Skip to main content
  • cd izdanje
  • 5.09.2012.

Problemi s torrentima popularne glazbe

Ako povremeno preko torrenta „skidate“ uglavnom popularnu glazbu koja se vrti na ljestvicama top 100, velika je vjerojatnost da vas prate.

Naslovna foto

cd izdanje

Tvrtke zadužene za praćenje ilegalnih aktivnosti skidanja zabavnih sadržaja preko Bittorrenta i posljednja studija s Birmingham Universityja u Velikoj Britaniji upravo potvrđuju da vaše aktivnosti nisu prošle neopaženo iako velika većina uporno misli da nisu zanimljive mete za promatranje.

No studija i ekipa iz časopisa New Scientist koja je pratila ovo istraživanje tvrdi da "gotovo svi koji dijele popularne filmove i glazbu ilegalno, spojeni su na promatranje i njihove IP adrese će biti prijavljene barem jednoj od desetaka tvrtki koje prate takve aktivnosti"

Dakle nije uopće upitna činjenica da je negdje netko popratio da se skinuli posljednji album Beyonce, nego je samo pitanje što će i hoće li te informacije upotrijebiti protiv vas. Stoga budite pametni i oprezni, slušajte kvalitetnu glazbu, hitove koji haraju top ljestvicama i tako imate priliku slušati na svakom koraku.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.