Skip to main content
  • 24.11.2008.

PromoOne: Servis za promociju produkcija elektroničkog zvuka

Pogledamo li vremena prije početka digitalne revolucije, DJ-i su slali svoje promo uratke putem pošte. Neke su stigle na odredište, neke nisu. Kada je digitalna revolucija došla, promo uratci su se počeli slati mailom ili putem linkova za download. No, i taj sistem je nekim DJ-ima, izdavačkim kućama stvorio pomutnju jer kad dnevno dobiju na stotine uradaka teško ih je sortirati. Zbog te problematike tvorci Beatport-a odlučili su pokrenuti novi promotivni servis PromoOne , portal na kojem možete promovirati svoje uratke.

Piše: 

 

Prošli mjesec pokrenuli su beta verziju u kojoj PromoOne nudi DJ-ima i izdavačkim kućama da se spoje i surađuju te zajednički promoviraju elektroničku glazbu. Izdavačke kuće mogu uploadati svoju glazbu na ovaj servis i nju mogu sada čuti mnogi obožavatelji, dok DJ-i mogu koristiti pjesme s ovog izdanja prije njihove službene objave ali samo u promotivne svrhe. Baza podataka koju koristi ovaj servis trenutno opslužuje 1000 svjetski poznatih DJ-a, stoga čim uploadate produkcije znate da će možda jednog dana neke od njih ugledati svjetlo dana.

Digitalna revolucija i ovaj servis pomogli su mnogim mladim i nadolazećim producentskim nadama da promoviraju svoj rad i da pritom možda jednog dana krenu naprijed. Prijašnji sistem rada putem pošte ili e-maila stvarao je mnoge komplikacije, promocija je bila ograničena po teritorijima ili državama a sada se sve to globaliziralo s ovom uslugom. DJ-i koji koriste PromoOne mogu brzo i jednostavno pogledati novosti, slušati nove produkcije online i downloadati ih u MP3 ili WAV formatu te ih svirati u klubu. Mogu ih filtrirano pretraživati po žanru koji prate ili sviraju.

Svako preslušavanje zahtjeva obavezan “feedback”, što znači ako će DJ skinuti pjesmu mora nakon preslušavanja dati svoj komentar iste te je ocijeniti. Za sada su među DJ-ima koji koriste ovu uslugu Pete Tong, Sasha, Carl Cox, Steve Bug, Loco Dice, Josh Wink, 2ManyDJs, David Guetta, Marc Romboy, Jesse Rose, Prins Thomas i mnogi drugi.

Recenzija nekog singlea uvijek je prije ovisila o novinaru koji bi pisao članak za neki magazin i njegovom ukusu. Sada pjesme ocjenjuju i komentiraju svjetski poznati DJ-i što će uvelike mnogo više koristiti i pokazati koliko neka produkcija doista vrijedi.

A da više ne duljimo s opisima najbolje da pogledate adresu: www.PromoOne.com

{snippet 1}

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
fscope umek
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.