Skip to main content
  • 15.09.2008.

Prvi ovosezonski tulum Confusiona je u zagrebačkom Aquariusu

Kao prvi ovosezonski Confusion tulum, koji će se odrzati u subotu 20. rujna dovode DJ Lynx-a iz Velike Britanije. Potpora su cfsn DJ-i, a upad 35 do 23:30, 45 nakon. Lynx je zanat kovao za vrijeme rada u 'Airtight' studiju u kojem su stasali producenti kao što su Friction, Mampi Swift, Stakka, Skynet i Skinny. Njegov pristup radu, master iz audio tehnologija i prirodan dar za produkciju glazbe s vremenom su ga učinili i jednim od voditelja tog studija. Lynx je u 2002. iz svojih hardcore početaka prvotno skrenuo u tada novi drum'n' bass pravac s techno prizvukom. U to vrijeme je izdavao za Underfire Recordings i Audio Blueprint (Stakka & Skynet), te dobivao podršku od vodećih imena u žanru kao što su Andy C, Ed Rush & Optical, Shimon i Kemal.

Piše: 

Njegovu stvar Time-Out, izdanu za Renegade Recordings, pustio je i legendarni John Peel na BBC Radio 1, što mu je pružilo samopouzdanje da svojim izdanjima obuhvati cijeli drum'n' bass muzički spektar. Potaknut sklonošću k raznolikosti, i prikladno svojim glazbenim interesima, Lynx je lako prešao s techno drum'n'bassa na liquid funk, ali je usput razvio zvuk daleko od tipičnoga.
Efekt lavine na sceni pokrenulo je izdanje 'Mariachi', koje se među ostalim našlo i u 'Best of 2006' BBC Radio 1 emisiji koju vodi Fabio, a koji ga je također ugostio i u svojoj emisiji kao mladog talenta. Disco Dodo, Lynxov najveći hit izdan na Creative Source etiketi, bio je najprodavanije izdanje i za mnoge d'n'b stvar godine u 2007.
Soul:R (Marcus Intalex), 31 Records (Doc Scott), Creative Source (Fabio), Bingo Beats (Zinc) i Digital Soundboy (Shy FX) samo su neke od etiketa za koje je Lynx izdavao u 2007.
Lynx je također postao i oficijelni Soul:R artist, za koji je nedavno izdao album, te Soul:ution resident DJ pored imena kao što su Calibre, Marcus Intalex i ST Files.
Medijska pozornost i brojni nastupi samo su dodatno potvrdili probitak producenta sa sasvim svježim zvukom inspiriranim strastvenim poznavanjem funk, rock, soul, jazz i world music glazbe. Probitak za Lynxa, a uzbuđujuće novi trend za drum'n'bass!

umek desk
fscope umek
Vezani članci
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.