Skip to main content
  • 21.04.2024.

Radionica Zarkoffa: Tonska obrada snimki govora

Radionica Tonska obrada snimki govora pod vodstvom Saše Rajkovića Zarkoffa održat će se u utorak i srijedu, 23. i 24. travnja 2024. od 18.00 do 21.00 sati u Radioni

Piše: 

“Ma dobro je, glavno da smo nekako snimili, sredit će se to u postu” – dugo je vremena bila rečenica koja je potencijalno vodila u katastrofu. Napretkom tehnologije došli smo do situacije gdje se dobar dio loših tonskih snimki može spasiti i to bez velikog tehničkog znanja.

Ova je radionica namijenjena onima koje zanima kako se to snimka čisti i spašava. Naravno, moguće je koristiti i potpuno automatizirane alate, no ovdje ćemo malo zaviriti ispod haube. Govorit ćemo o postupcima uklanjanja šuma, jeke, zvukova disanja, kontroli sibilanata, poboljšavanju prezentnosti i razumljivosti, kompresiji, spašavanju “clippinga” i slično.ž

To je znanje korisno svima koji se profesionalno ili amaterski bave radom u audiovizualnoj produkciji, od podcasta i društvenih mreža, preko audio knjiga, radio drama, pa sve do televizije i filma.

Radionicu će voditi Saša Rajković aka Zarkoff profesor fonetike, tonski tehničar i glazbenik

Prijaviti se na radionicu možete do ponedjeljka, 22. travnja 2024. točno u podne na sljedećoj adresi: https://forms.gle/pbFgnosNUf1AWAQAA

Radionica je besplatna!

Saša Rajković – Zarkoff je glazbenik i tonac s popriličnim iskustvom na elektronskoj i indie sceni. Kao solo izvođač i član bendova Sumerian Fleet, FFFC, Lab Personnel i drugih projekta je objavio preko 30 izdanja, a u ulozi mastering inžinjera radi za Creme Organization, Raw Culture Records, odnedavno za Out Of TuneRecords itd. Domaćoj indie sceni poznat je po radu s ### i Žen te kolektivom Lab Personnel.

sonus 2
paul 2 mobile
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
promo clubs
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.