Skip to main content
  • 26.09.2024.

Rasplesano ljeto u zadarskoj Operi prošlo uz pregršt atraktivnih elektroničkih gostovanja

David Penn, James Pool, Mark Knight i Matt Sassari su samo dio imena koja su obilježila ljeto u Donatovom gradu.

Piše: 

Nakon dugog toplog ljeta, vrijeme je za rekapitulirati još sezonu u zadarskoj Operi koja je prošla uz pregršt atraktivnih elektroničkih gostovanja. Smještena u srcu Zadra, Opera je na svoja dva plesna podija iz dana u dan privlačila brojne lokalne i strane goste, koji ga smatraju “brojem jedan” destinacijom za izlazak u gradu.

Tijekom ljetnih mjeseci za pultom Opere se izmjenjivao miks internacionalnih zvijezda i lokalnih talenata, a vrijedan dio elektroničkog programa je kurirala mlada zadarska ekipa koja stoji iza Selected Croatia.

Prvo gostovanje sezone se odvilo na samom početku srpnja uz španjolskog veterana Davida Penna, a zatim su redom usljedili nastupi francuske zvijezde Matta Sassarija, povratnika u Zadar Andrea Riza, talijanske veterane The Cube Guys, iskusnog talijanskog DJ-a Rudeejayja, jedinstvenog britanskog dua The Stickman Projecta, talentiranog njemačkog DJ-a Philipa Bogdana, nadolazećeg britanskog DJ-a Jamesa Poolea, prekaljenog Marka Knighta te talijanskog dua Alaia & Galloa, koji su bili posljednji internacionalni gosti sezone.

Uz internacionalne zvijezde, u Operi su gostovala i neka dobro poznata domaća lica poput Koste Radmana i Tom Buga, a za pultom su se iz večeri u večer našla neka nadolazeća lica te rezidenti Adam P, Alvize, Bartol Njari, Double D, Luka Kosty, Lumix, Maky, Moxx i Percassi.

Selected Croatia su u sklopu Opera House Culture večeri tijekom ljetna bili zaslužni za bukinge Jamesa Poola, Matta Sassarija, Andrea Rize i Philipa Bogdana. O ljetnoj sezoni i odabiru Zadra kao mjesta održavanja ovih događaja nam kažu da naglašavaju njegovu rastuću popularnost kao festivalske i party destinacije.

Ovog je ljeta Selected Croatia ugostio nekoliko klupskih događanja i festivala na nekim od najboljih lokacija u Zadru, stvarajući živahnu party scenu duž hrvatske obale. Zadar, poznat po svojoj zadivljujućoj povijesnoj arhitekturi i slikovitoj jadranskoj pozadini, postao je vruća točka za ljubitelje elektronske glazbe i zabave. Događaji koje organizira Selected Croatia obično uključuju međunarodne DJ-e, elektronsku glazbu i raznoliku publiku, spajajući ljepotu Mediterana sa živom atmosferom.

Zadarska Opera još ovog tjedna radi svakodnevno po ljetnom rasporedu, nakon čega se prebacuje na zimski “modus operandi” rada. Elektroničke glazbe neće manjkati u klubu ni tijekom hladnijih mjeseci, a već sredinom listopada Selected Croatia sprema novi ples uz gosta iz Portugala.

pvd desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.