Skip to main content
  • 28.11.2018.

Raste broj ilegalnih partya, a pada broj britanskih klubova

Prema informacijama koje je objavio Sky News više od 680 ilegalnih partija je zabilježeno tijekom prošle godine što je 9% više od prethodne godine.

Piše: 


Istraga govori da se i ove godine broj ilegalnih partija povećao. Nacionalno vijeće policije definira ove ilegalne rave partye nesigurnim stavljajući ih u skupinu kriminalnih radnji koji ugrožavaju sigurnost i krše zakon što može imati negativne posljedice. Policija Merseysidea je zabilježila 108 kriminalnih incidenata na ilegalnim rave partijima posljednje 3 godine.

Reportaža koju je objavio Sky News također priznaje da nelicencirani partiji nisu samo štetni za kršenje zakona. Naime, njihovim porastom događa se da u Velikoj Britaniji pada broj otvorenih legalnih noćnih klubova. Od 2014. do 2017. zabilježen je pad broja klubova za 8% u Londonu, dok u periodu od 2012. do 2017. na području cijele VB taj pad je 6%.

"Novac je ključni faktor", ističe jedan organizator ilegalnih rave partya koji je izjavu dao Resident Advisoru. U Londonu su cijene na partijima vrlo visoke, a publika siromašna, stoga je interes za ilegalnim partijima sve veća. Puno je jeftinije ići na takve partije jer sama organizacija je puno lakša i cijene prihvatljivije. Zabava je puno opuštenija nego u klubovima.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.