Skip to main content
  • Rebirth Records
  • 9.06.2010.

Rebirth Records

Danas je pomalo teško i nezahvalno definirati neki žanr u glazbi uopće a kamoli kad se radi o elektronskoj glazbi..

Piše: 

Naslovna foto

Rebirth Records

..ili štoviše o house ili techno glazbi, danas je ta linija podjele nestala i to je odlična stvar jer na kraju dana glazba se pravedno može dijeliti samo na lošu i dobru i onu koja nam se sviđa ili suprotno, ali kad bi me netko pitao da definiram ili mu ukažem na jedan primjer moderne house glazbe jednostavno bi mu preporučio bilo što iz izvanrednog kataloga labela Rebirth .

Osnivač Rebirth recordsa je DJ Shield koji je u svoj pohod na dj liste i u dj torbe krenuo ljeta 2006 izdavajući prvi hit singl “finest dream ( lead you to heaven ) “u produkciji And if feat. Alison Limerick na na vokalnim dužnostima.

Rebirth records su popratili to izdanje sa mnoštvom singlica od strane izvođača kao što su NUfrequency and Billie Ray Martin i predstavlajući nove artiste poput  Outmode, Robytek, Edison (aka Andy Chatterley), Silky Sunday and Ajello.

Brzo gradeći svoju reputaciju ne oslanjajući se na trendove nego gradeći svoj prepoznatljivi zvuk, Rebirth je doživio svoju prvu exploziju sa hit singlom NUfrequency Featuring Shara Nelson ‘Go That Deep` kojeg su popratili i izvrsni remixevi od velikana deep house scene  Charles Webstera, a i samu skladbu su prozivali i recenzirali kao najbolju soulful vocal skladbu 2008 e. Nakon toga kvaliteta se samo održava sa sjajnim izdanjima od strane producenata kao što su Rennie Foster , Djuma Soundsystem, James Teej, Leon Feat Corrina Joseph, uvijek nudeći prepoznatljivi deep i groovy house kojeg često prate vokalne i piano dionice ali uvijek pripada i sijeda na uderground stranu house scene što je ujedno najveća ljepota i odlika ove izdavačke kuće i njezinog zvuka. Danas je to jedan od najjačih talijanskih labela sa fanovim po cijelom svijetu koji uživaju ,dijele i plešu na ovaj izvrstan back to the roots house.

Let there be house.

Neven Milutin / DJ Fryer

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.