Baner
alt

Red Rocks u Coloradu preglasan?

Subota, 10 Siječanj 2015

Denver u Coloradu mjesto je jednog od naboljih rave lokaliteta na svijetu, Red Rocks, ali njegova sjajnost sve je više ugrožena konstantnim žaljenjem susjeda na buku.

 
Red Rock je zasipan žalbama obližnjih susjeda uzneverenih pregrštom decibela koji se odbijaju od rumenih stijena. Od 2013. stanovnici okolice podižu ton paralelno s ozvučenjem. 
 
2014. Denver je  naredio organizatorima da buku drže pod kontrolom i odredio parametre glasnoće koji se ne smiju prelaziti. No, čini se da susjedima još nije dovoljno. Kako je prethodna odredba regulirala glasnoću samo za late night nastupe ona koja je stupila na snagu u 2015. proširena je na sve nastupe i ujedno se tiče i regulacije basa čije duboke vibracije čini se isto ometaju hvatanje z-ova obližnjim redrocksčanima.

alt
 
Ovim pomalo tužnim odredbama dodana je još jedna točka. Za izvođače koji se neće pridržavati novih pravila Red Rocks Amfiteatra bit će izdana zabrana nastupa u narednoj koncertnoj sezoni. 
 
Sasvim je jasno da ne kuca svačije srce na ritam elektronikog beata no pitanje je kada će biti dovoljno i što će ova nova ograničenja učiniti od inače fantastičnog iskusva Red Rocksa? Morat ćemo pričekati i vidjeti kako će nova sezona funkcionirati pod paskom novih regulativa i hoće li one utjecati na kvalitetu a time i želju gladnih ušiju da baš ovdje utaže svoju potrebu.
 
Red Rocks u Coloradu preglasan?