Skip to main content
  • 20.11.2008.

Riječka DJ scena dobiva svoj prvi kalendar

U sklopu prvog najavnog partyja riječkog Hartera Festivala – "Hartera K.LJ.B.-ing", koji će se održati u Stereo Dvorani, 22. studenoga 2008., bit će predstavljen kalendar ''12 mikseva''. Kalendar je posvećen skupini izvođača koja, prema nekim izvorima, 2009. obilježava 20 godina djelovanja. Riječ je o DJ-ima, predstavnicima raznih generacija, uglavnom iz Rijeke, od kojih su mnogi aktivni i više od 20 godina, a od kojih su neki postigli impresivan uspjeh u Hrvatskoj i inozemstvu.

Piše: 

Iako se početak DJ djelatnosti, kakvom je danas poznajemo, zapravo ne može kronološki precizno odrediti, 1989. kao posljednja godina ''disko 80-ih'' i predvorje ''rejverskih 90-ih'', prilično je simbolična za transformaciju koju su DJ-i prošli – od anonimnih puštača glazbe u mračnim kutevima diskoklubova do svojevrsnih instant pop zvijezdi koji su danas predvodnici jedne čitave subkulture. Autor projekta ''12 mikseva'' je Arsen Pavešić, dok su autori fotografija, snimljenih u atraktivnim prostorima bivše tvornice papira u Rijeci, Nebojša Trajković i Sergej Lavrenčić.

Inače, gost prvog Hartera K.LJ.B.-inga je Francuz Popof, jedno od natraženijih imena vrućih europskih klubova i festivala, a pored njega nastupit će jake hrvatske DJ snage Zero, Boo Dale i Evan  te VJ Messmatik iz Barcelone.

{snippet 1}

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.
fscope umek
Pogledajte nagrađivani dokumentarac o borbi Richieja Weeksa za prava nad svojom glazbenom diskografijom.