Skip to main content
  • 20.04.2009.

Roadworks Festival u Zagrebu

U svrhu povezivanja naših kulturoloških tvorevina s državama Europske unije, udruga confusion u suradnji s nizozemskim Ministarstvom vanjskih poslova te gradom Haagom predstavlja vam projekt ROADWORKS. Glazbeni izričaj zemalja jugoistočne Europe, uključujući i Hrvatsku, u posljednje vrijeme stekao je nezanemarivu popularnost u klubovima i koncertnim dvoranama diljem Nizozemske, no nažalost situacija nije obrnuta. Kako bi promijenili ovu činjenicu, grad Haag i nizozemsko Ministarstvo vanjskih poslova u suradnji s udrugom confusion organiziraju Roadworks, putujući glazbeni festival. Projekt je započeo koncertom nizozemske glazbene skupine Voicst u Haagu 19. ožujka, a dolazak putujućeg glazbenog kamiona u Zagreb očekuje se 22. travnja, dok će Sarajevo i Beograd posjetiti 24. i. 26. travnja.
 
U svakom od ovih gradova Voicst će održati koncert u jednom od klubova. Prije svakog večernjeg koncerta, Voicst će imati mini turneju gradovima – domaćinima. Iz stražnjeg dijela prilagođenog smetlarskog kamiona kojeg su izgradili poznati nizozemski dizajneri Natwerk, Voicst će održati nekoliko mini koncerata na trgovima, ulicama i po studentskim domovima. U sklopu Roadworks turneje 21. travnja u večernjim satima The Danube Foundation i udruga confusion organiziraju radionicu u kojoj će svi sudionici osmišljavati utopističku viziju savršenog grada – The Utopian City. Inspirirani vlastitim iskustvom, idealima i futurističkim ili nostalgičnim vizijama, sudionici će na radionici stvarati kolaže, vizije idealnog grada, od raznih fotografija i izrezaka iz časopisa, a pobjednički kolaž će biti oslikan na Roadworks kamionu. Uz pomoć ekipe iz Danube Foundationa te peteročlanog žirija, teme iz estetike i arhitekture bit će povezane sa socijalnim i političkim aspektima planiranja razvoja grada, te će se istražiti povijesne i trenutne ideje u potrazi za idealnim gradom.

Molimo da nam se javite na mail [email protected] (najkasnije do 20.04.'09), kako biste si osigurali mjesto na radionici. Molimo da u naslov maila upišete UTOPIAN CITY, a u mail ime, prezime i broj telefona kako bismo Vas mogli kontaktirati! Vrijeme održavanja radionice bit će vam javljeno mailom a najbolja vizija idealnog grada biti će nagrađena lijepim nagradama. Radionica će se držati u klubu SC-a i besplatna je, a svi su više nego dobrodošli!

Piše: 

{snippet 1}

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.