Skip to main content
  • 17.04.2007.

Roger Sanchez stiže na Exit Festival

Roger Sanchez poslije dvije godine ponovo dolazi na EXIT. Vlasnik Stealth Records etikete opčinjen atmosferom na Dance Areni odlučio je još jednom obradovati publiku. Trenutno je ovaj dobitnik Grammy nagrade potpuno posvećen glumačkom debiju u filmu „Johnny Postal” za koji će raditi i muziku. 

Piše: 

Film potpisuje Frank M. Calo, nezavisni producent i režiser, Sanchez će glumiti makroa i dilera. "Ponudili su mi da glumim dilera i makroa i ja sad pravim muziku koja će se uklopiti uz takav karakter” kaže Roger S. Sanchez je počeo kao student arhitekture iz Queensa, a do kraja devedesetih izrastao je u najproduktivnijeg remixera i najveće globalno house ime. Roger Sanchez je jedan od evergreen DJ-eva i sigurno najpopularniji američki house titan. Tokom osamdesetih on je imao izgrađenu reputaciju kao breakdancer, ali po nagovoru svog oca okrenuo se muzici. Odrastanje u New Yorku ostavilo je neizbrisiv trag te su i danas osnove njegovih ritmova jazz i hip-hop.

Roger Sanchez ima već 20 godina karijere iza gramofona i za to vrijeme razvio je jedinstvenu paletu house setova koji se kreću od dark & dirty do funky zvuka. On je priznat i proslavljen prije svega po svojim remixima koje je radio za najrazličitije muzičare, od Jamiroquai do Janet Jackson.

pvd desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.