Skip to main content
  • 24.04.2011.

Sarajevo u šoku: otkazivanje partya sve češće

Iako je godinama Prodavnica zvuka radila na stvaranju imidža elektronske scene u Sarajevu i tamo dovela veliku većinu svjetski priznatih imena posljednje vrijeme nižu se kiksevi koje publika ali i svjetski bookeri ne zaboravljaju.

Piše: 

Naslovna foto

James Zabiela


Pisali smo početkom prosinca 2010.g. i doznali razloge otkazivanja nastupa Jamesa Zabiele u Sarajevu. Sada smo sigurni da to nije bila slučajnost u šta nas je mjesecima pokušavao mailovima uvjeriti organizator.

Ulaznice su bile prodane a publiku nitko nije obavijestio o tome zašto Zabiela nije mogao nastupiti. Razlozi su bili nepoštivanje ugovornih obaveza o čemu nas je obavjestio menadžment Zabiele. Nakon toga organizator nas je kontaktirao više puta s ciljem da pokuša ukloniti članak s Klubske scene a sve kako se ubuduće ne bi javile negativne konotacije po njegovu organizaciju od strane publike. Zamoljen je da napravi demant ali očito nije imao argumenata za isti.

Nakon Jamesa Zabiele uslijedile su Facebook najave za Axwella i Umeka. Axwella promoviraju već odavno a datumu ni traga. Umek je bio zakazan za 11. ožujka u Zetri međutim pošto se nije prodalo dovoljno ulaznica organizator je odlučio event pomaknuti na drugu, puno manju lokaciju "Basement klub" pritom radeći fatalnu grešku – obavjestivši Umeka i njegov menadžment da je Zetra taj datum zauzeta održavanjem nekakvog sajma.

I ono malo još vjerne publike šta je ostalo došlo je slušati svog omiljenog techno producenta iz Slovenije koji je ostao u hotelu. Nije želio nastupiti jer zbog promjene lokacije organizator je želio postići nižu cijenu od ugovorene a publika je ostala razočarana ne vidjevši za pultom svog favorita.

Koliko puta se treba dogoditi nešto da se nekome stane na kraj. Nastavile se nevolje za sarajevsku publiku i prekjučer, 22. travnja kada je ponovno ugovoren nastup Jamesa Zabiela u Zetri. Možda su i ptice na grani skužile da će opet nešto krenuti po zlu. Party je opet premješten u Basement klub a Zabiela se nije pojavio.

Loše za scenu, za ostale promotore u Sarajevu kao i cjelokupnu BiH ovakvim ponašanjem. Jučer je na službenom facebooku Zabiela objavio kako u Sarajevo nije došao zbog nepoštivanja ugovora. Ispričava se svim ljubiteljima te vjeruje da će jednog dana tamo nastupiti.

Mi Vas ovim putem pozivamo da "pikirate" 20. svibnja u domu mladih Sarajevo kada gostuje Hernan Cattaneo. Organizira ga jedna nova struja ED Booking kojoj treba vjetar u leđa. Momci su se dobro potrudili te im ovakvi nemili događaji samo rade probleme u želji da promoviraju svoj omiljeni zvuk u matičnoj domovini. Ulaznica je 20 KM.

kruder web
dh limited
Vezani članci
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
kruder
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.