Skip to main content
  • 10.07.2024.

Selected Croatia gostovao na 13. rođendanu prestižnog portugalskog Fuse Recordsa

Proteklog vikenda, prestižni portugalski brend je proslavio svoj rođendan, a za pultom su se našle i hrvatske snage.

Piše: 

Prije više od desetljeća, Fuse Records je započeo svoje putovanje s ciljem izgradnje mostova unutar i izvan elektroničke glazbe. Tijekom svojih 13 godina postojanja, Fuse je radio na istnskoj razmjeni iskustava, ne samo u različitim stilovima elektroničke glazbe, već i bogate razmjene namijenjene glazbenom i kulturnom obrazovanju publike.

Fuse Records nije samo diskografska kuća, već brend i kolektiv. Osim što u svom “rosteru” imaju pregršt talentiranih DJ-eva koja su izdala brojna kvalitetna izdanja, oni su se isprofilirali i s brojnim događajima na jedinstvenim lokacijama po Portugalu. Vjerujući da glazba ide uz prirodu, elektroničku glazbu su donosili u vrtove, na plaže, brodove i druge lokacije koje mogu donijeti novo iskustvo posjetiteljima.

Upravo, proteklog vikenda Fuse je proslavio svoj 13. rođendan s dnevno-noćnim programom u Lisabonu, prvo u starom amfiteatru, a zatim u industrijskom prostoru koji je pretvoren u kulturni centar. Uz brojne Fuseove rezidente i portugalske snage, na proslavu rođendana je bila pozvana i ekipa Selected Croatia.

Iz Zadra za Lisabon su se uputili Alvize i Butters kojima je pripala čast otvaranja noćnog programa kroz trosatni set te zagrijavanje plesnog podija za sami finiš večeri.

“Trebalo je vremena da se slegnu svi dojmovi vikenda iza nas. Iskoristit ćemo priliku da se zahvalimo svima koji su sudjelovali u ovom, hvala svima iz Fuse Recordsa na pozivu i gostoprimstvu, apsolutno sve od prvog do zadnjeg trenutka je bilo iznad svih očekivanja. Obje lokacije održavanja događaja najbolje su koje smo do sada imali prilike vidjeti. Doista jedno nezaboravno iskustvo” prepričali su nam rezidenti Selected Croatia.

Moto kojeg više od desetljeća Fuse Records nosi je “simbol kvalitete za elektroničku glazbu i fuziju kultura”, a to su upravo još jednom potvrdili sa stvaranjem novog mosta, između Portugala i Hrvatske te pozivom Alvizea i Buttersa da sviraju na njihovoj proslavi.

Suradnja Hrvatske i Portugala se nastavlja na relaciji Zadar – Lisabon, jer nakon što su rezidenti Selected Croatia gostovali kod Fusea, sada prestižni portugalski brend stiže na nadolazeći Selected Festival koji će se održati na ĐIL-u pored Jazina.

U goste iz Portugala tako stižu Flashmob, Sllash & Doppe, Nox i Syper koji će se pridružiti lokalnim snagama kako bi u samom srcu Zadra napravili dvodnevni festival te predstavili hrvatskoj publici ono najbolje što Portugal nudi od elektroničke glazbe.

Više informacija o nadolazećem Selected Festivalu koji je zakazan za 19. i 20. srpnja možete provjeriti ovdje, a ulaznice osigurajte na web stranici organizatora.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.