Skip to main content
  • 2.09.2009.

Sezona partija u Dubrovniku nije gotova – stiže Gideon Jackson

Nakon dugog i toplog ljeta ispunjenog mnogim vrhunskim imenima elektronske glazbe, na red je došlo da počistimo sav nered i zaključimo sezonu partija na Belvedere-u. Tako nam ovu subotu 05.09.2009. godine za kraj sezone dolazi jedna od kultnih ličnosti tech-house scene Gideon Jackson uz kojeg ćemo se oprostiti od ovogodišnjih događanja na Belvedere-u. Uz Gideona […]

Piše: 

Nakon dugog i toplog ljeta ispunjenog mnogim vrhunskim imenima elektronske glazbe, na red je došlo da počistimo sav nered i zaključimo sezonu partija na Belvedere-u. Tako nam ovu subotu 05.09.2009. godine za kraj sezone dolazi jedna od kultnih ličnosti tech-house scene Gideon Jackson uz kojeg ćemo se oprostiti od ovogodišnjih događanja na Belvedere-u. Uz Gideona nastupit će i Ryan Burton, Kiki Jr, M@tise, Lane, a ulaznica će biti kao i dosad 100kn.

Karijeru je Gideon počeo graditi kao DJ na partyjima u neuobičajenim prostorima, poput plaža, parkova, privatnih kuća; no ubrzo ga je kvaliteta katapultirala u neke od najpoznatijih projekata poput Wigglea, The Enda, Kerfuffela, Opticala. Kako se počeo baviti produkcijom zaredale su i internacionalne gaže koje su mu omogućile da sa svojim tech house stilom upozna europske zemlje (Njemačku, Belgiju, Grčku, Makedoniju, Hrvatsku…) ali i zemlje dalekog istoka poput Singapura i Malezije. Nakon nekog vremena samo dj-inga Gideon je poželio nešto više i krenuo u produkciju plesne glazbe.

Gideon je razvio svoj vlastiti stil, kojeg opisuju kao čvrsti warehouse sa hipnotičkom podlogom koja na nekoj razini utječe na podsvijest. Uvijek unutar svog seta uključuje i vlastitu produkciju. Jednostavno ga morate doživjeti.

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.