Skip to main content
  • 2.02.2010.

Shell with Dfndr & Kibz – Iron Curtain EP – (Bondage08)

Kada sam krenuo prema Subotici na svoj prvi nastup tamo, nisam očekivao da ću se u Zagreb vratiti sa materijalima za novi release i idejom pokretanja dodatnog labela.

Piše: 

Lokalni talenti, Dfndr i Kibz, u suradnji sa Shell-om, napravili su dva odlična tracka koji su u kombinaciji sa Dektendovim remixom zaokružili jedno od meni najdražih Bondage izdanja. Open je apstraktna techno stvar koja uz pokoji jednostavan break, zanimljive efekte i repetativnu konstrukciju ima razoran učinak u klubu. Koncepcijski sličan track, Putin, se uz minimalističku melodiju više oslanja na bogati perkusivni drive koji na momente podsjeća na starija izdanja Jeff Millsovog Purpose Maker labela. Dektend daje drugačiju perspektivu Putinu u nešto tvrđem remixu sa pametno odabranim elementima originala koji se periodički ponavljaju. Open i Putin toolovi su reducirane verzije koje DJima proširuju mogućnosti u live situacijama.

Piše: Jan Kinčl (Zero)

01. Shell with Dfndr & Kibz – Open
02. Shell with Dfndr & Kibz – Open (Tool)
03. Shell with Dfndr & Kibz – Putin
04. Shell with Dfndr & Kibz – Putin (Dektend Remix)
05. Shell with Dfndr & Kibz – Putin (Tool)

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.