Skip to main content
  • jackie dagger
  • 20.11.2013.

Slučajno i spontano

Kakav je to osjećaj čuti svoju traku na BBC Radiju 1, zna novosadski producent i DJ Jackie Dagger kojem je upravo pošlo za rukom.

Naslovna foto

jackie dagger
 
Pravim imenom Boris Djerman, Jackie Dagger već je deset godina u glazbi, a nedavno puštanje njegovog remiksa trake “Dips Kepikeija” u miksu s potpisom Scratcha DVA, u sklopu tjedne emisije DJ-ice Monki zasigurno spada u vrhunce njegove dosadašnje karijere.
 
“I do njega je došlo sasvim slučajno”, otkriva nam Dagger. Kako je jedan od pokretača klupske večeri Mystic Stylez, jedan od nedavnih gostiju bio je upravo Scratcha DVA, a dan ranije su Feloneezy, također član Mystic Styleza, i on puštali u Ljubljani s njim, pustili su mu neke svoje trake, svidjele su mu se i the rest is history.
 
Ovo nije prvi put da je prepoznata kvaliteta novosadskog producenta jer već je godinu dana član Teklife crewa na čijem je čelu legendarni DJ Rashad, ambasador footworka. “Došlo je sasvim spontano, samo smo stupili u kontakt preko interneta s Rashadom i Spinom. Poslije toga smo puštali zajedno u Beogradu i Beču i jednostavno je sve nekako kliknulo,  Rashad i Spinn su naša starija braća”, govori Dagger.
{youtube}6bNGBKVOlgY{/youtube}
 
Remiks pušten na BBC-ju uskoro izlazi na labelu Sonic District, trenutno Dagger radi i na remiksu za jednog mladog britanskog producenta te na vlastitim trakama od kojih će, nada se, sklopiti EP. Do kraja godine zasvirat će još u Beogradu, Beču i Amsterdamu, a rade i na dočeku Nove godine u Beogradu s čak pet gostiju te naglašava kako mu je to trenutno najbitnije.
 
Za srpsku scenu kratko i jasno kaže da uvijek može bolje dok su, po njemu, imena  Feloneezy, Kepikei, X-Coast, Kettle Lakes, Phillie P i Thinker njegove kolege producenti na  koje trebamo obratiti pozornost.
 
 
 
 
pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.