Skip to main content
  • 8.11.2005.

Soulsearching – The Compost Radio Show vol.1

Michael Rütten, kao i ostali pojedinci sa Compost etikete je pasionirani zaljubljenik u glazbu. Tisuće odsviranih DJ nastupa, devet godina rada u eteru kroz medij njegove vlastite Soulsearching – The Compost radio show radio-emisije donosi mu kredibilitet kontinuiranog i požrtvovnog promotora, DJ-a ili koji god mu naziv nadjenuli. Njegova prva kompilacija, «Soulsearching…» zapravo je kategorički […]

Piše: 

Michael Rütten, kao i ostali pojedinci sa Compost etikete je pasionirani zaljubljenik u glazbu. Tisuće odsviranih DJ nastupa, devet godina rada u eteru kroz medij njegove vlastite Soulsearching – The Compost radio show radio-emisije donosi mu kredibilitet kontinuiranog i požrtvovnog promotora, DJ-a ili koji god mu naziv nadjenuli. Njegova prva kompilacija, «Soulsearching…» zapravo je kategorički presjek svih glazbenika i žanrova koji ga inspiriraju, sa jasnim naglaskom upravo na Compostovim izdanjima. Sve bi bilo divno i krasno da nije sva ova pompa sa kompilacijama došla do određenog momenta u kojem postaje suvišna, i da ne kažem ne tolerantna.
Insistiranje Composta kao etikete na učestalim kompilacijama ovog tipa u svrhu ponovljenih CD re-izdanja vlastitih hit-singlova postaje pomalo zamarajuća. Ukoliko pratite rad ove etikete znate koliki je njihov godišnji output, pa vam uz sva ta kompilacijska izdanja koja se pojavljuju svako malo neka od njih mogu biti i dosadna.

Ovdje nipošto ne dovodim u pitanje ekspertizu samog Rüttena kao DJ-a i autora kompilacije, jer je s njegove strane ovo odlično odrađen posao. Ovdje je isključivo riječ o zasićenosti tržišta ovakvim izdanjima koja niću kao gljive poslije kiše. Tako da je «Soulsearching…» tipična Compost kompilacija, izdana isključivo u svrhu promoviranja njezine radio-emisije i njezinih autora te autora koji podržavaju Compost i slične etikete. Na ovoj kompilaciji naći ćete nezaobilazni remake Creative Sourcea «Can't Hide Love» iz '74 u aranžmanu Eddy meets Yannah, kao i najnovije uratke Build an Ark, Break Reform, Pascal Riouxa i sl.

Sve u svemu vrlo ukusno složeno sa svrhom predstavljanja kreme broken-beata, no izbačeno na tržište u trenutku kad na istom postoji već spomenuto zasićenje. Ipak uz sve ovo «Soulsearching..» zadržava određeni stupanj ekskluzive, tako da nam nudi čak 5 neobjavljenih pjesama koje kvalitetom variraju od slušljivih do vrlo slušljivih, što doduše daje kompilaciji određen kredibilitet, no nipošto onaj na koji je ista računala. Šteta.

Napisao: Igor Kozličić

paul 1 desktop
paul 2 mobile
Vezani članci
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.
sonus 1
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.