Skip to main content
  • 4.10.2017.

Stiže Kraftwerk 3D, biraš između Ljubljane, Beograda i Sarajeva!

70-ih godina započelo je konstruiranje onoga što danas zovemo techno. Pioniri Kraftwerk najpoznatija je grupa elektroničke scene ikada, a u 2018. sviraju u tvojem dvorištu.

Piše: 

Jako nam je teško i pomisliti da postoji osoba u svijetu plesne glazbe koja nije čula za Kraftwerk. Dolazeći iz Zapadne Njemačke, ova grupa čiji prijevod znači ''elektrana'', do dana današnjeg prometnuli su se u najutjecajniji zvuk koji ''hara'' svijetom elektronike. Mnogi, a uključujući mene nismo bili prisutni u vremenu kada je Kraftwerk tek stupio na scenu, kada su se po prvi puta upoznali Ralf Hutter i Florian Schneider-Esleben.

Legende kakve jesu razdrmali su svijet kada su po prvi puta predstavili svoju inovativnost i na taj način napravili revoluciju o kojoj se priča i dan danas. Prepoznatljivi elektronski bubnjevi i digitalizirani glas čine ih unikatom koji je mnogima poslije njih bio velika inspiracija.

I eto ih u našoj blizini. Ljeto su proveli najviše u okvirima UK i bilo je pitanje vremena kada će red doći i na naše prostore.  Iako se još nadamo da bi mogli zaviriti i na hrvatski teritorij, ni Slovenija ni Srbija ni Mađarska nisu nam daleko, tako da nam je i to dovoljno. Ako ovo propustite, pitanje je kada ćete ih ponovno imati prilike čuti i vdijeti uživo. Posebnost Kraftwerka je u tome što je njihov cijeli nastup u potpunosti spektakl, slušate ih uživo i ježite se, a tek kada ih gledate gore na pozornici, samo ćemo reći ''mindblowing''. I sada na turneji se predstavljaju u 3D izdanju, tako da ovaj ''mindblowing'' pomnožite sa tri i dobit ćete približan efekt koji će ostaviti.
{youtube}gbdzFa29ZdY{/youtube}

22. veljače su već u Ljubljani i nastupaju u dvorani Tivoli, pa 24. veljače Beograd (Štark Arena), dok su dan poslije 25.02. u Sarajevu (Dvorana Mirza Delibašić).
{youtube}okhQtoQFG5s{/youtube}

kruder web
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.