Skip to main content
  • 30.05.2007.

Sve je spremno za 27. osječko ljeto mladih

U organizaciji studentskog zbora J.J. Strossmayera organizirano je 27. osječko ljeto mladih koje traje od 7. do 16. lipnja. Ovo je program vezan uz elektroničku glazbu, a ukoliko želite pogledati kompletan program pogledajte plakat. Program će se svakodnevno odvijati u osječkom Old Bridge Pub-u.

Piše: 

Tu će biti svirke osječkih snaga elektroničke glazbe; Pips, Ned & Double, Kole Mc Ray, Marko Moree, Funkid, Marko Felinger, Spree, Kruno Kereta. Bit će tu i pokoja radionica elektroničke glazbe, projekcija filma, predavanje DJa… Glavni program održat će se ispred Bastiona na otvorenom 15. lipnja a sviraju Marko Feelinger, DJ Cluster, Young Miller, Ivan Rajković. Ulaz na sve manifestacije je slobodan.

Old Bridge Pub (svaki dan od 00:00 h pa nadalje)

07.06. – Pips (Hip-Hop/Breakbeat)
08.06. – Ned & Double T (Latino & Vocal House)
09.06. – Kole McRay & Danny (House)
10.06. – – – –
11.06. – Marko Moree (Electro)
12.06. – Funkid (Minimal-Electro)
13.06. – Marko Felinger (Progressive)
14.06. – Spree (Drum & Bass)
15.06. – Kruno Kereta (Minimal-Electro)

Dani su tematski složeni pa je dan predviđen za elektronsku glazbu 15.06., a sastoji se od slijedećeg:

– Radionica pod nazivom "Electronic Workshop" – 15:30 – 21:00 h

Projekcija filma – High Tech Soul (15:30 – 16:30 h)

Film je pušten u prodaju početkom prošle godine, a tematski se veže najviše uz nastanak detroitskog techna. U filmu su sudjelovali svi renomirani artisti iz doba nastanka tog zvuka (Inner City aka Kevin Saunderson, Derrick May, Juan Atkins, Jeff Mills i drugi). Film je dokumentarnog karaktera pa govori i o zanimljivim događajima u životima ovih artista, kako su oni to sve doživjeli, kako su došli na ideju stvaranja techna i ostalo.

Predavanje – DJ Omer (16:30 – 18:30 h)

DJ Omer će nam govoriti o nastanku disco i house zvuka tokom 70ih i 80ih godina. Kompletno predavanje će biti popraćeno i zvučno, dakle primjerima stvari koje su obilježile određeno doba u eri plesne glazbe tokom navedenog razdoblja.

Predavanje – DJ Venom (18:30 – 20:00 h)

Venom će predstaviti turnableisam, točnije vještine miksanja scratchanja i ostalo vezano uz navedeno usmjerenje. Bit će naravno riječi i o opremi i drugim stvarima. Sve u svemu zasigurno jedno odlično i jako interesantno predavanje.

Predavanje – DJ Cluster (20:00 – 21:00 h)

Povijest elektronske glazbe kroz glazbene instrumente, ritam mašine, sampleri, sintisajzeri i drugo. Prezentacija istih uživo (Rolandova serija 909 i Juno), kako nastaju loopvi, beatovi i drugo.

Radionica će se održati u glavnoj predavaonici na elektrotehničkom fakultetu u Osijeku (2. kat). Predavaonica je predviđena za oko 200 ljudi (sjedeća mjesta naravno). Predavanja će biti popraćena zvučno i vizualno, dakle materijal će biti prezentiran na razglasu i na projekcijskom platnu.

– Glazbeni program na glavnom stageu koji će biti postavljen ispred Bastiona (21:00 h – …)

Marko Felinger (Trance/Progressive)
DJ Cluster (UK Hard House/NRG)
Young Miller (Trance/Progressive)
Ivan Rajković (Trance)

VJs Somatik & .EXE (Bassinvaders, Zagreb)
Žongleri vatrom

Nadam se da će svi pronaći nešto interesantno za sebe i da će te doći u što većem broju. Program je malo šireg spektra tako da vjerujem da će biti zanimljivih stvari i onima koji nisu slušatelji isključivo elektronske glazbe.

Na svim lokacijama, ulaz je slobodan.

Iako ima više sponzora, Marko i ja se želimo najviše zahvaliti ETFu, Mega Muzika Zagreb koji će ozvučiti prostor i naravno najviše zahvaljujemo studentskom zboru koji je omogucio organiziranje navedenog programa.

umek desk
fscope umek
Vezani članci
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.