Skip to main content
  • 31.01.2008.

Sve što trebate znati o Freemasons-ima

Britansku house atrakciju imenom FREEMASONS čine Russell Small i James Wiltshire. Russell i njegov prijašnji bend "Phats & Small" su već imali tri Top Ten hita, Brit Award nagradu i multimilijunsku prodaju hita "Turn Around", dok je James Wiltshire radio sa pop zvijezdama kao što su Donna Summer, Texas i Kylie Minoque. Prvo su u lokalnom karaoke baru otkrili pjevačicu Amandu Wilson.

Piše: 

Slijedeća stanica bio je lokalni pub u kojem je ovaj dvojac razmišljao kako da nazovu svoj duo. Nakon što im je vlasnik lokala obećao da ukoliko budu imali No.1 hit, imaju u njegovom pub-u doživotnu besplatnu konzumaciju, nije im bilo druge već da se nazovu po imenu pub-a – "Freemasons". Nedugo potom za Loaded Records izlazi apsolutno najveći plesni hit za 2005. godinu koji je poharao top ljestvice – "Love On My Mind" by Freemasons feat. Amanda Wilson:

– No.1 Music Week Dance Chart
– No.1 DMC Update Chart
– No.1 Buzz Chart
– No.1 Cool Cuts
– No.1 Music Week Pop Tip Chart
– No.1 Music Week Upfront Chart
– No.1 Music Week Commercial Club Chart

"BILLBOARD" kaže "A huge pop hit!" Svako ljeto treba himnu koja će puniti plesne podije, a kada se pojavio hit Freemasons-a "Love On My Mind", imao je sve sastojke da to i bude.
Klasični disco loop uzet iz hita "This Time Baby" od Jackie Moore (Atlantic Records), te uz još nekoliko poznatih sample-ova i inspirirajući vokal Amande Wilson, rezultirali su hitom godine, himnom koja je postala modernom "I Will Survive", te preko noći nametnula zvjezdani status FREEMASONS-a. Ploču su otkrili Pete Tong i Judge Jules, koji su je puštali na BBC Radio 1 punih dva mjeseca, iz tjedna u tjedan. U ožujku ove godine, na Miami Winter Music Festival-u, glasovanjem je prema Radio1, The Box i MTV-u "Love On My Mind" proglašen globalnim plesnim hitom ljeta 2005. (godinu prije to je bila "Lola's Theme" od Shapeshiftersa, a 2003. "E Samba" Junior Jacka, te 2002. "Lazy" od X-Press 2).

Trenutno najbolji britanski remixeri dobili su čast da naprave remix ovog hita, a za to su na kraju odabrani: Full Intention, Sharp Boys, ATFC i King Unique. Isto tako, mnogi izvođači žele da i njihove hitove remixiraju FREEMASONS, pa je to rezultiralo remixevima za:

Beyonce-Work

Michael Jackson-Wanna Be Startin Sometime ft Akon & Will I Am 08

Jamiroquai – (Don't) Give Hate a Chance

Studio B – I See Girls

Phats & Small – It's A Beautiful Day

Steve Mac vs. Mosquito- – Lovin' You More

Black Fras – Moving Into Light

te za R&B divu i dobitnicu Grammy-a Faith Evans – njezin hit "Mesmerized". i mnoge mnoge mnoge  druge……………………….

Pretprošlogodišnji singl za FREEMASONS zove se "Watchin" i izašao je za njihovu novopokrenutu etiketu "Free Maison". Ovaj put sample vokala je bila diva Deborah Cox. Pjesma je ušla direktno na poziciju broj 1 u The Buzz i Hype Charts, te je najavila i nove N0 1 pozicije, koje su ostvarili prošle godine uz novu suradnju s fantastičnom  Bailey Tzuke uz single " Uninvited" s kojim su otvorili svoj album "Unmixed". Više o Freemasonsima, možete saznati i na njihovoj službenoj myspace stranici www.myspace.com/freemasons  te jednako tako poslušati najnovije remixeve, koje su napravili za sve svjetske glazbene veličine..

Freemasonsi gostuju 15. veljače u zg The Bestu, a dan kasnije na proslavi 7. rođendana Klubske Scene u primoštenskoj Aurori.

pvd desk
fscope umek
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.