Skip to main content
  • 14.10.2024.

Talentirani riječki DJ Cashew se vratio s turneje Japanom te otkriva: “Japanci vole ekskluzivnost”

Jedan od najaktivnijih hrvatskih producenata se vratio sa svoje prve turneje na Dalekom istoku.

Piše: 

Gledajući statistike na streaming platformama, posljednjih je nekoliko godina među najslušanijim hrvatskim producentima talentirani riječki DJ i producent Cashew, koji se prije nekoliko dana vratio s turneje Japanom gdje je imao priliku predstaviti svoju glazbu, koju na mjesečnoj bazi sluša gotovo 200 tisuća ljudi.

U kratkom razgovoru prilikom povratka u Hrvatsku, talentirani riječki DJ i producent osvrnuo se na svoju turneju u sklopu koje je odradio tri nastupa, od kojih su dva bila u Tokiju i jedan u Nagoyi.

Nastupi su prošli vrhunski – vibe i atmosfera bili su odlični. Klubovi su bili manji, što je stvorilo vrlo intimnu atmosferu i to je zapravo ono što je moju prvu turneju učinilo posebnom. Japanci vole ekskluzivnost, nešto jedinstveno, i upravo zato sam većinom svirao originalne ID-jeve i remixeve, pružajući im nešto što ne mogu čuti nigdje drugdje. Publika je super reagirala i s obzirom na komentare nakon nastupa, mogu reći da su bili zadovoljni”, ispričao nam je Cashew te dodaje kako je jako zahvalan na iskustvu iz Japana te što se uspio povezati s publikom.

Osim što je tri puta nastupio u Japanu, Cashew je iskoristio vrijeme za umrežavanje i produkciju u studiju gdje je s mladim japanskim DJ-om Axonom radio na novoj traci. “Super smo se zabavili i vrijeme je, kao i uvijek, proletjelo. Uskoro izlazi naša prva suradnja “Medication”, koju smo imali prilike testirati u Tokiju. Traka izlazi na Space Yacht labelu, poznatom po organizaciji cool partyja u Los Angelesu.”

Osim što je talentirani Riječanin oduševljen nastupima na Dalekom istoku, oduševljen je i Japanom kao državom te nam ističe kako je to jedno zaista nevjerojatno mjesto, potpuno drugačiji svijet u odnosu na Europu. “Sve, od ljudi i kulture do hrane i transporta, odiše inovativnošću i napretkom, kao da žive u budućnosti.

Nakon Japana za Cashewa nema predaha jer već ovog tjedna ide za Nizozemsku gdje će na Amsterdam Dance Eventu odraditi dva nastupa – prvi na Uncommon x Serpentale label noći, a drugi na Darklight Recordings eventu gdje će nastupati uz bok Fedde Le Grandu. “Uvijek sam uzbuđen zbog Amsterdam Dance Eventa jer znam da me čeka tjedan ispunjen dobrim partijima, panelima, druženjima s mojim dobrim prijateljima s europske scene, kao i puno prilika da otvorim neka nova vrata u svojoj karijeri.

kruder web
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.