Skip to main content
  • 10.03.2010.

Teatralan nastup Jeff Millsa pod imenom “The Sleeper Wakes”

Jeff Mills nikada nije prestao s iznenađenjima za svoju vjernu publiku.

Piše: 

 

Prvo je to činio svojom besprijekornom tehnikom mixanja gdje bi u jednom satu znaju promjeniti i po 50 ploča, zatim svojim nadnaravnim producentskim talentom. Kada je techno završio jednu svoju eru, Jeff Mills se okušao i u spoju elektronske glazbe s klasičnom nastupajući pred različitim auditorijima zajedno s mnogočlanim orkestrima. Posljednje novo iznenađenje iz radionice ovog vrsnog majstora zove se “The Sleeper Wakes”.

Ovaj način mixanja pred publikom po mnogočemu je poseban i drukčiji. Zahtjeva mnogo koncentracije, mjesta ali i ideja. Teatralni DJ nastup pod ovim imenom Mills će imati u berlinskom Tresoru idućeg mjeseca. To je ujedno i premijera na europskom tlu. U prilogu donosimo jedan nastup kako bi vizualni dojam bolje opisao cijeli nastup.

{seyretpic id=466 align=center}

Dakle da pokušamo objasniti o čemu se radi: Na visokom stageu neobičnog izgleda, poput neke manje kazališne pozornice Millsova oprema nalazi se uronjena unutar okrugle platforme na kojoj on stoji, stoga publika može iz svih dijelova vidjeti njega kako mijenja CDe, i mixa. Video projekcije su sastavni dio nastupa a one koje proizlaze iz ovakvog nastupa su spektakularne.

“The Sleeper Wakes” je do sada na planeti nastupao samo jednom i to za Novu godinu u japanskom Tokiu. Sada Europa čeka svoju premijeru i 7.-satni set.

pvd desk
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.