Skip to main content
  • Terence Fixmer
  • 10.06.2010.

Terence Fixmer priprema Comedy of Menace

Sve je počelo davnih osamdesetih kada je Terence Fixmer sa 15 godina otkrio electronic body music kulturu i postao do danas vjerni fan Nitzer Ebb, Klinik, Front 242, Daf.

Piše: 

Naslovna foto

Terence Fixmer

Početkom devedesetih njegov interes za elektronski zvuk raste za belgijskom aspiracijom za new beat i techno. 1993. se seli u Roterdam gde studira i bavi se produkcijom pod raznim pseudinimima, izdajući za najrazličitije labele i upoznavajući se sa europskom scenom.

2001. se seli u Berlin, meku umjetničkog svijeta današnjice i izdaje još jedan mega hit podzemnog podija za ples, Body Pressure EP, opet za Gigolo. iste godine objavljuje i svoj prvi album „Muscle Machine“. Njegovi techno-electro-ebm (Electronic Body Music – elektronska glazba s utjecajima industriala) napadi podsjećaju na mračne, zadimljene klubove, a svaka njegova stvar zahtjeva potpunu tjelesnu angažiranost na plesnom podiju.

Za 27. rujna najavio izdanje novog studijskog albuma na Electric Deluxe, etiketi Speedy J-a. Pod imenom Comedy of Menace je album koji se pokušava vratiti njegovom izvornom zvuku "electronic body music kulturi" koja se i u Francuskoj lagano vraća. Također neki uratci su išli prema industrial zvuku.

Tracklist
01. Dark Line
02. Things are Over
03. Impakt
04. Drastik
05. Phantoms
06. Breathless
07. My Experimentation
08. Alert
09. Dance Like Paranoid
10. Last Heroes

pvd desk
pvd mobi
Vezani članci
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.