Skip to main content
  • 27.01.2020.

The Chemical Brothers trijumfirali na dodjeli Grammya

The Chemical Brothers su sinoć na 62. dodjeli Grammy nagrada trijumfirali u kategorijama Najboljeg albuma plesne elektroničke glazbe (No Geography) i Najboljeg singla (Got to keep on).

Piše: 


Ikone elektroničkog zvuka u čijim pjesmama ćete čuti svega pomalo od Big beata, Techna, Trip hopa, Housea sredinom listopada gostovali su i oduševili hrvatsku publiku u zagrebačkom Domu sportova u sklopu turneje koja je promovirala ovaj nagrađeni album.

Zanimljivo je kako su dvojac za ovu nagradu bili nominirani i 1998. kada uopće nije postojala kategorija za elektroničku glazbu na Grammyu. Odnijeli su pobjedu za najbolju rock instrumentalnu izvedbu za pjesmu “Block Rockin' Beats”.

Od ukupno 14 nominacija do sada su dobili 6 nagrada

Tako su 2006. uzeli nagradu za single "Galvanize" i album "Push The Button". Godinu dana prije toga na Grammyu je predstavljena kategorija za najbolji album plesne elektroničke glazbe. Njihov album "We are The Night" iz 2008. također je osvojio Grammya

Dvojac nažalost nije uspio predignuti nagrade sinoć na dodjeli priznanja u Los Angelesu budući da su posljednje vrijeme fokusirani na rad u studiju, i pripreme oko nove turneje koja će uključivati nastupe u Kolumbiji, Meksiki i po Europi.

Kad smo kod ostalih dobitnika Grammya spomenimo i to da je Billie Eilish uzela nagradu za Najbolje aranžirani album "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" u kategoriji neklasične glazbe, najbolji album i najbolji novi glazbenik, a za Najbolji remiks kipić je išao u ruke američkoj producentici Tracy Young koja je obradila pjesmu "I Rise" od Madonne.

“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.