Skip to main content
  • alt
  • 1.04.2014.

Tomorrowland stiže u Hrvatsku (Aprilili)

Nizozemska tvrtka ID&T, koja stoji iza organizacije festivala Sensation i Tomorrowland, potvrdila je da Tomorrowland ovog ljeta dolazi u Hrvatsku, a službeno će to na njihovim stranicama biti objavljeno tijekom ovog tjedna.

 
Prošle godine se dogodila velika stvar za Hrvatsku ulaskom Ultra Music festivala na tržište čime su mnogi svjetski promotori bacili oko na našu obalu. Nakon višemjesečnih pregovora ID&T je u ožujku 2013. godini prodao 75% udjela svoje tvrtke EDM mogulu, milijarderu i vlasniku SFX Entertainmenta, Amerikancu Robertu Sillermanu. Kasnije je isti investirao kupivši i jednu od najpoznatijih platformi za elektronsku glazbu Beatport.  Robert Sillerman je u tajnosti na prošlog ljeta posjetio i Hrvatsku zajedno s producentima Tomorrowlanda, vlasnikom ID&T Duncanom Stutterheimom gdje su obilazili obalu, a posebno ih je zaintrigirao splitski Ultra Europe festival, te su u ovoj regiji zbog blizine dvaju aerodroma i autoceste vidjeli priliku da naprave svoj festival.
{youtube}cUhPA5qIxDQ{/youtube}
 
U kolovozu su se sastali sa županom splitsko-dalmatinskim  i načelnikom općine Dugopolje Zlatkom Ževrnjom s obzirom na to da je lokacija po njima idealna za festivalski sadržaj koji bi ponudili posjetiteljima. Osim toga,  Dugopolje je mjesto broj 1 po razvoju u Dalmaciji posljednjih godina, a i spriječili bi se ljetni prometni kolapsi s obzirom na veliki broj fanova ovog festivala. "Velike manifestacije kao što je Tomorrowland daju dodatnu vrijednost postojećoj turističkoj ponudi Hrvatske, a samim time i Dugopolja. One u pravilu dovode goste koji nas u prošlosti nisu posjećivali i predstavljaju odmak od našeg standardnog proizvoda sunca i mora", izjavio je načelnik Dugopolja Zlatko Ževrnja. Dolazak Tomorrowlanda podržalo je i Ministarstvo turizma na čelu s ministrom Darijem Lorencinom.
 
alt
 
U biznis s elektronskom glazbom ulazi i Ivica Todorić te bi festival trebao održati na krovu Konzumovog Velproa, a drugi floor na nogometnom stadionu Dugopolje. Plan je do kraja kolovoza sagraditi i dodatni teren na kojem bi bilo još 10 000 posjetitelja i treći floor, a četvrti je Tomorrowland Aqua floor u dugopoljskom Aquaparku koji se planira otvoriti u svibnju. Ukupno u tri dana, od 29. do 31. kolovoza, organizator predviđa da će privući oko 100 000 ljudi iz cijelog svijeta. Organizatori najavljuju jedinstveni vatromet nikad viđen na Zemlji, 4 floora, 3 dana, a ujedno će to biti i prvi Tomorrowland sa 72 sata glazbe bez prestanka. Općina Dugopolje, Split, Trogir, Sinj i Kaštela pobrinut će se za smještajne kapacitete. 
pvd desk
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.
pvd mobi
U dokumentarcu se diskutira o glazbenoj tehnologiji, povijesti house glazbe i ostalim relevanim društvenim i kulturnim temama.